Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyete koyu pırıl pırıl oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi temizliği kapsamında sosyetenin uğrak mekanı olan cennet koyu temizlendi.Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmaları,...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyete koyu pırıl pırıl oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi temizliği kapsamında sosyetenin uğrak mekanı olan cennet koyu temizlendi.

Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmaları, ikinci haftasında Cennet Koyu’nda devam etti. Bu yıl 4. sezonunda yeniden gündeme gelen “Denize en çok MAVİ yakışır” deniz dibi temizlik çalışmaları, 10 Ocak’ta Yalıkavak Küdür Halk Plajı’nın ardından Türkbükü - Cennet Koyu’nda gerçekleşti.

Koyda, deniz dibi temizliğine katılan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar, 1,5 saat süren temizlik çalışmaları sırasında çok sayıda atığı su yüzeyine çıkardı. Lastik ve balıkçıların kullandığı balık ağı ağırlıklı olmak üzere deniz dibinden 127 kilogram cam şişe, 148 kilogram plastik malzeme, 40 kilogram alüminyum malzeme ve yaklaşık 200 metre uzunluğunda balıkçı ağından oluşan 1 tona yakın atık topladı. Atıklar, kıyıdaki ayrıştırma işleminin ardından Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Bodrum’un Türkbükü Mahallesi’nde gerçekleşen deniz dibi temizliğine Yalıkavak Profilo Marina Ortaokulu öğrencileri de katıldı. Dalgıçların çalışmalarını takip eden öğrenciler, denizden çıkarılan atıkları dikkatle izledi.

Deniz dibi temizliği hakkında öğrencilere bilgi veren ekipten 2 yıldızlı dalgıç Osman Gökmen, “4 yıldan beri dalış ekibimiz, tüm yarımada genelinde 70’e yakın dalış yaptı. Bu dalışlarda da çıkan atıkları görüyorsunuz. Bu atıklar, yüzyıllar boyunca denizlerimizde kalabiliyor ve oradaki balıkları, yaşamı ve her yeri gördüğünüz gibi kirletiyorlar. Bizler bu çalışmaları; sizin gibi gençlere bunları gösterelim, öğretelim ve denizlerimizi daha temiz tutmaya çalışalım diye yapıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.