Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyfe Gölü’ne can suyu

Seyfe Gölü kuş cennetine yıllar sonra can suyu olacak su kanalı temizleme çalışması Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapıldı.Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, yağışlardan dolayı gölde su sıkıntısı yaşandığını,...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Seyfe Gölü kuş cennetine yıllar sonra can suyu olacak su kanalı temizleme çalışması Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapıldı.
Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, yağışlardan dolayı gölde su sıkıntısı yaşandığını, bundan dolayı bir an önce acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Bölgedeki ürün çeşitliliğinin de yağış azlığından dolayı zarar gördüğünü belirten Dernek Başkanı Ömer Çetiner, "Dernek olarak önerimiz su giriş kılçık kanallarının temizlenmesi olmuştu. DSİ tarafından önerimiz dikkate alındı ve bazı kanallar temizlenmeye başlandı. Kuşlar için kısa süreli de olsa can suyu akışı başlatıldı." dedi.
Acil önlemlerin kendilerini mutlu etse de, kalıcı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Dernek Başkanı Ömer Çetiner, “Kuşlar, dinlenmek ve su içmek için Seyfe’de duruyor. Bu nedenle can suyu denilebilecek su göle ulaştı. Acil bu tür çözümler bizleri mutlu ediyor ama kalıcı çözümlerin olması daha da önemli. Yöreden alınan içme sularının başka bir alternatifi bulunmalı Malya ve Horla denilen mevkide derin kuyu pompaları var. Buralardan alınan su miktarının kontrol altına alınması sulama çeşitliliğinin mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Seyfe Gölünün doğal SİT alanı ilan edildiğini bildiren Çetiner, “Göl alanı birinci derece SİT alanı, RAMSAR sözleşmesi ile koruma altına alınmış bir bölge ve yüzlerce kuş çeşitliliğini bir arada barındırıyor. Bu nedenle yapılan her türlü çalışmayı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.