Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhaseki, Cerablus’un inşasını değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cerablus’ta bulunan yapıların inşasına ilişkin, “Konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine Türklerdir” dedi.Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılışına...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cerablus’ta bulunan yapıların inşasına ilişkin, “Konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine Türklerdir” dedi.
Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış öncesinde basın mensuplarının sorularını değerlendirdi. Cerablus’ta bulunan yapıların inşasına ilişkin bir soruya Bakan Özhaseki şu yanıtı verdi:
“Haliyle bizim Güneydoğuda bir çalışmamız var. Bize sınırı olan uzunca bir bölgede Türk silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) girmiş olduğu hareket neticesinde yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Oranın yerlileri memleketlerine dönüyor. Göçmen olan insanlar yeniden gelip evlerine yerleşmeye çalışıyorlar. Fakat geldiklerinde yıkıntıyla karşılaşıyorlar. Bu konuda görüşmeler var. Hükümet nezdinde görüşmeler daha üst düzeyde görüşmeler var ama netleşmiş olarak ne kadar konut yapılacağı hakkında somut bir veri yok. Anlaşmalar neticesinde ortaya çıkacağı için şuan için konuşmak zor ama konut yapılacak olursa bunu dünyada en iyi yapacak grup yine Türklerdir bu işi en iyi yapacak bakanlıkta bizim bakanlığımızdır. Bu konuda da hazırlıklıyız malumatımız var. Gelişmeleri takip ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.