Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Türkiye’nin ilk zırhlı Gergedanı Samir’e eş geliyor

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde bulunan Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’e Kasım ayı içerisinde eş gelecek.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yer alan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde bulunan Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’e Kasım ayı içerisinde eş gelecek.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yer alan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde bulunan Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’e Kasım ayı içerisinde eş olarak dişi bir gergedan gelecek. 1 Aralık 2015 tarihinde İngiltere’nin Edinburgh Hayvanat Bahçesi’nden Türkiye’ye transfer olan 8 yaşındaki Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’e, gelişinin üzerinden yaklaşık 11 ay geçmesiyle birlikte yine İngiltere’nin Chester Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Komala adlı 3 yaşındaki dişi gergedan bu ay içerisinde eş olarak gelecek.
“3 yaşında Komala isimli bir eşi olacak”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Ülkemizde herkesin tanıdığı Samir yalnızlığını giderecek. Çünkü bu ay içerisinde İngiltere’nin Chester Hayvanat Bahçesi’nden 3 yaşında Komala isimli bir eşi olacak. Buraya transfer işlemleri başladı. Yakın zamanda eşine kavuşacak ama zırhlı gergedanlar yuva kuran hayvanlar değil. Bu nedenle bir süre ayrı yaşayacaklar. Aynı barınakta farklı noktalarda olacaklar. Birbirlerine alıştıktan sonra onları bir araya getireceğiz” dedi.
“Günde 40 kilo meyve sebze tüketiyor”
Türkiye’nin ilk zırhlı Gergedanı Samir ile ilgili bilgiler veren Aydın, “Samir şu an 8 yaşında biraz da kilo aldı ve nerdeyse 8 tona yaklaştı artık. Günde 40 kilo meyve sebze tüketiyor. Eşi de geldiğinde tabi buradaki tüketim biraz daha artacak. Sabırsızlıkla hem Samir hem hayvanat bahçesi çalışanları olarak bizler dişinin gelişini bekliyoruz. Umarım kısa sürede buraya adapte olur” şeklinde konuştu.
“Üreme zamanlarında gergedanlara özel hediyeler vereceğiz”
Birleşme zamanı için özel etkinlikler yapacaklarını belirten Aydın, “Birleşme zamanında özel şeyler hazırlamayı düşünüyoruz. Ama şu an ilk geldiğinde yuva kurmayacağı ve birbirlerine alışkın olmadığı için onun için hazırlanmış ayrı bir bölgede onu tutacağız orda koruyacağız. Ama birbirlerine alışmaya başladığında üreme dönemlerinde bir araya getirerek onlar için özel hediyeler oluşturacağız. Etkinlikler yapacağız. Bu şekilde bir araya gelecekler” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında gelen gergedan Samir yeni gelecek eşini sabırsızlıkla bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.