Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Çizgili Sırtlanı Darıca’ya Gelecek

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi’ne gelecek olan Türkiye’nin ilk çizgili sırtlanı için yapılan barınak tamamlandı.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na yakın bir...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Çizgili Sırtlanı Darıca’ya Gelecek
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi’ne gelecek olan Türkiye’nin ilk çizgili sırtlanı için yapılan barınak tamamlandı.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na yakın bir zaman da gelecek olan Türkiye’nin ilk çizgili sırtlanı için yapılan barınak tamamlandı. Nesli tükenme noktasında olan hayvanlardan biri olan sırtlanlar Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Park’ında koruma altına alınacak.
“ONLARI KORUMA ALTINA ALACAĞIZ”
Hayvanat Bahçesine bir çift sırtlanın geleceğini söyleyen Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim Sorumlusu Arif Güler, “Burası parkımıza yeni gelecek olan sırtlanların yaşam alanı. Hemen hemen bitmek üzere son rötuşlar yapılıyor. Devamında ise bir çift sırtlan misafir edeceğiz parkımızda. Onların gelişi ile birlikte parkımız iyice neşelenecek. Onları da burada koruma altına alacağız ve çoğaltmaya çalışacağız. Çünkü sırtlanlar da tükenme tehlikesi altında olan canlılardan biri” dedi.
“TÜRKİYE’NİN İLK ÇİZGİLİ SIRTLANI PARKIMIZDA OLACAK”
Sırtlanların gelişini sabırsızlıkla beklediklerini belirten Güler, “Çizgili sırtlan Türkiye’de yok. İlk defa bizim parkımızda olacak” şeklinde konuştu.
Darıca Hayvanat Bahçesi sakinleri Türkiye’nin ilk çizgili sırtlanın sabırsızlıkla beklemeye başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.