Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Buzlu Meyve İle Serinliyor

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar, görevlilerce kafeslere dağıtılan dondurulmuş meyvelerle serinletiliyor.Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar, görevlilerce kafeslere dağıtılan dondurulmuş meyvelerle serinletiliyor.
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki hayvanlar, aşırı sıcaklardan bunalmaları için hortumla yıkanarak ve dondurulmuş meyveler verilerek serinletiliyor. Park’ta bulunan ve sıcaklardan bunalan ayı, kaplumbağa, maymun, rakun, su aygırı gibi hayvanlar, hayvanat bahçesi yetkilileri tarafından kafeslere bırakılan soğuk yiyecekleri iştahla tüketiyor. Buzlu meyve tüketmeyen hayvanlar ise hortumla yıkanarak aşırı sıcaklardan etkilenmekten korunuyor.
“AŞIRI SICAKLAR İNSANLAR KADAR HAYVANLARI DA ETKİLİYOR”
Havaların ısınmasıyla hayvanlar için serinletici çözümler ürettiklerini söyleyen Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hava sıcaklıkları insanları da artık çok zorlamaya başladı. Dolayısıyla hayvanları da çok zorluyor. Bizde bunun için çeşitli önlemler aldık. Birçok öğünde hayvanları su ile ferahlatıyoruz yıkayarak. Ara öğünlerde mutlaka buzlu meyveler veriyoruz” dedi.
“HAVUZLARINA 2-3 GÜNDE BİR SOĞUK SU İLAVE EDİYORUZ”
Hayvanların yüksek sıcaklıktan olumsuz etkilenmemeleri için çalıştıklarını belirten Aydın, “Hayvanat Bahçemizde ki hayvanların birçoğu Güney Afrika ve Güney Amerika kökenli olduğu için bu canlılar sıcağı seven hayvanlar. Ama ne yazık ki hava sıcaklıkları nerdeyse 35-36 dereceleri bulunca bu hayvanlarda sıcaktan olumsuz etkilenebiliyorlar. Klimalı odalara alıyoruz, onları çeşitli şekilde suluyoruz. Havuzlarına 2-3 günde bir soğuk su ilave ediyoruz. Havuzlarına buz kütleleri bırakıyoruz. Meyve sebze verirken ara öğünlerde mutlaka buzlu veriyoruz. Böylece onları serinletiyoruz. Onlarda açıkçası bu serinliği görünce kendilerini adeta bırakıyorlar” şeklinde konuştu.
“AYILARIN SERİN SOĞUK SUYA VERDİĞİ REAKSİYON GÖRÜLMEYE DEĞER”
Hayvanat Bahçesini ziyarete gelen çocukların serinletme çalışmalarını görünce hoşlandıklarını söyleyen Aydın, “Özellikle ayıların serin soğuk suya verdiği reaksiyon görülmeye değer. Ziyaretçilerimizin de ilgisini çekiyor. Özellikle minik ziyaretçilerimiz karne tatilinin ardından parkımızı yoğun şekilde aileleriyle ziyaret ediyorlar. Onlarında bu görmüş oldukları serinletme çalışmaları hoşlarına gidiyor, farklı bir deneyim yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.
Sıcak havaların etkisiyle suyla serinleyen hayvanların verdikleri görüntüler ilgi çekici oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.