Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Sıcak Havayı Görenler Hayvanat Bahçesine Akın Etti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçileriyle dolup taştı.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, yağışlı havaların ardından kendini...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçileriyle dolup taştı.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, yağışlı havaların ardından kendini gösteren güneşle birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan parkın girişinde kuyruk oluştuğu görüldü. Parkı ziyaret gelen vatandaşlar en çok, Türkiye’nin ilk zırhlı Gergedanı Samir’e, timsahlara ve maymunlara ilgi gösterdi.
“BU YILKİ HEDEFİMİZ 600 BİN KİŞİYİ GEÇMEK”
Havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi sayılarının arttığını belirten Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, “Yağışlı günlerin ardından güneşin görülmesi ile beraber hayvanlarımız gibi, insanlarda artık kendilerini evlerden dışarı attılar ve büyük bir kısmı parkımızı ziyarete geldiler. Bu havaların avantajı parkımızın en yeşil olduğu dönem olması ve bunun yanında hayvanların kafeslerinden çok dışarıda vakit geçirdikleri dönem. Bu dönemler insanlar için seyir açısından da güzel oluyor. Bugün epeyce bir ziyaretçimiz var. Geçen yıl yaklaşık 550 bin kişi giriş yaptı parkımıza bu yılki hedefimiz 600 bin kişiyi geçmek, inşallah onu da başaracağız. Sürekli gelişme halinde burası” dedi.
“TÜRKİYE’NİN İLK ÇİZGİLİ SIRTLANI GELECEK”
Parka yeni hayvanlar ve yeni türler getireceklerini söyleyen Yılmaz, “On gün içerisinde gergedanımızın eşi ve Türkiye’de ilk defa olacak çizgili sırtlanlar gelecek. Bunlar için özel yerler yapılıyor. Bunlar yapılırken diğer yerlerde elden geçiriliyor, her tarafın bakımı yapılıyor. Sezona hazır haldeyiz. Herkesin parkı gelip görmesini istiyoruz çünkü burası görülmeye değer. Hem eğitim açısından hem de destek açısından herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.
“PAZAR GÜNLERİ ZİYARETÇİ SAYISI 5 BİN KİŞİYE KADAR ÇIKIYOR”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na ortalama kaç kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Yılmaz, “Pazar günleri 4 bin, 5 bin civarı ziyaretçi geliyor. Cumartesi günleri 2 bin, 2 bin 500 kişi gibi, hafta içi de bu mevsimde okul grupları geliyor o yüzden 3 bin kişi civarında ziyaretçi oluyor. Okullar kapandıktan sonra yaz aylarında özellikle hafta içi bin civarıyken Cumartesi 3 bin, Pazar günü 5 bine kadar çıkabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan hafta sonu hayvanat bahçesini ziyarete gelen vatandaşlar en çok, Türkiye’nin ilk zırhlı Gergedanı Samir’e, timsahlara ve maymunlara ilgi gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.