Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Nesli Tükenmesin Diye Evinin Çatısını Yuva Yaptı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan bir vatandaş, doğada nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan keklikler için evinin çatısını dizayn ederek keklik üretiyor.Soma’da belediyede işçi olarak çalışan Metin Doğru, hobi olarak...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan bir vatandaş, doğada nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan keklikler için evinin çatısını dizayn ederek keklik üretiyor.
Soma’da belediyede işçi olarak çalışan Metin Doğru, hobi olarak beslemeye başladığı keklikleri üreterek, doğaya salıyor. Nesilleri tükenmesin diye 7 yıldan bu yana her yıl 50’den fazla kekliği doğaya bıraktığını vurgulayan Metin Doğru, "Doğayı seven arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, bazı hayvanların doğada nesillerinin tükenmek üzere, tabiatta yok olmak üzere olduğunu öğrendim. Tam 7 yıl önce nesilleri tükenmesin diye keklik yetiştirerek ürettim. Her yıl doğaya saldım. Kekliğin dişisini, erkeğini bilmiyordum ama zamanla üzerine giderek, araştıra araştıra her şeyi öğrendim. Üretimine başladım. Zamanı geldiğinde kekliklerin çıkardığı yumurtaları aldığım kuluçka makinesiyle çıkarttım. Yetiştirdiklerimden sezon geldiğinde içerisinden anaçlarını, kendi kendine doğada tutunmayı becerebilecek olanları 7 yıl boyunca her yıl doğaya salmaya başladım" dedi.
Çıkardıkları seslerin kendisine huzur verdiğini anlatan Doğru, "Kekliğin ardından doğada nesli tükenme tehlikesi olan bıldırcın ve sülün cinslerini de üretmeye başladım. 7 senedir hayvanlarla iç içeyim. 2 çocuğum var biri üniversitede diğeri de anaokulu çağında. Ben kuş beslemeye başlamadan önce bu kadar güzel bakım yapabileceğimi sanmıyordum. Zaman ilerledikçe baktım ki ayrılmaz birer parçam oldular" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.