Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kocaeli’de Kar Altında Olan Yerlere Hayvanlar İçin Yem Takviyesi Yapıldı

Kocaeli’de halen karla kaplı olan yüksek tepelerde, yemek bulamayan yaban hayvanları için Orman ve Su İşleri Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından yemleme çalışmaları yapılıyor.Türkiye’nin kışın etkisinden çıktığı ve güneşin kendisini...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de halen karla kaplı olan yüksek tepelerde, yemek bulamayan yaban hayvanları için Orman ve Su İşleri Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından yemleme çalışmaları yapılıyor.
Türkiye’nin kışın etkisinden çıktığı ve güneşin kendisini göstermeye başladığı Nisan ayında, Kocaeli’nin halen karla kaplı olan yüksek tepelerinde yaban hayvanları için yemleme çalışmaları yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı 1. Bölge Müdürlüğü’nün Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, özellikle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kartepe’nin sırt yamaçlarında bulunan vadilerde yaşayan yaban hayvanları destekleniyor. Yaban hayvanlarının yaşamını sürdürmesi için belirli noktalara kuru yem ve çeşitli sebzeler bırakan ekipler, doğal yaşamı desteklemek adına ellerinden gelen tüm çalışmaları yürütüyor.
“KIŞ BAŞINDAN BERİ YEM TAKVİYESİ SÜRDÜRÜLÜYOR”
Orman ve Su İşleri Kocaeli Şubesi tarafından yaban hayvanlarını desteklemek adına yapılan çalışmaları anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, “Bizler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatı olarak, şu anda Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün sahasındayız şu an. Bizim Yaban Hayatının Desteklenmesi başlıklı faaliyetimizin iki alt kolu var. Bunlardan birisi doğaya yaban hayvanı yerleştirmek, diğeri ise hava şartlarının olumsuz olduğu özellikle kış dönemlerinde yaban hayatına yem takviyesi yapmak. Biz şu an sahamızda kış şartlarının en yüksek yaşandığı, bölgemizin en yüksek rakımlı yaylamızda yaban hayvanları için yem takviyesi yaptık. Kış başından beri bu bölgede yem takviyesi sürekli olarak yapılmakta. Bunun gibi çalışmalarımız hava şartlarının olumsuz olması durumunda ilin değişik yerlerinde sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.
“YABAN HAYATINA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Kerim Gençoğlu ise, “Bugün biz buraya hava şartlarından dolayı yaban hayvanlarının beslenmesini düşünerek, bu zor hava şartlarında onlara bir katkımız olsun diye düşünerek geldik. Kuru yem ve sebze türü yemleri burada tabiata bırakıyoruz. Bu etkinliğimizi sık sık tekrar ediyoruz. Böylelikle yaban hayvanlarına destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları, kar tamamen eriyene kadar belirli aralıklarla devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.