Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ormanları keklikler koruyacak

Bursa’nın İznik ilçesinde ormanlara bin kınalı keklik salındı.Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, zararlı böceklere karşı keklik neslini artırmayı planlıyor. İznik Avcılar Derneği ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İznik ilçesinde ormanlara bin kınalı keklik salındı.
Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, zararlı böceklere karşı keklik neslini artırmayı planlıyor. İznik Avcılar Derneği ve Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle bin kınalı keklik tabiata salındı. Çampınar Mahallesi Bağlıklar mevkiindeki törene Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ile avcılar katıldı.
“Atalarımızın dediği gibi, uzun yaşayacaksan keklik öten, kekik kokan yerde yaşayacaksın” diyen Bölge Müdürü Yahya Güngör, çevre kirliliği ve insan baskısı sebebiyle birçok ülkede olduğu gibi memleketimizde de nesli tehlike altında olan yaban hayvanı türlerinin sayısının gün geçtikçe arttığını ifade etti.
Güngör, "Maksadımız. tabiatın bir parçası olan yaban hayvanı türlerinin ve onların yaşadığı alanları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmektir. Popülasyonlarına ve ekolojik dengeye katkı sağlamak maksadıyla bin kekliği İznik genelinde tabiata saldık" dedi.
Kekliklerin salındığı bölgede 3 yıl av yasağı uygulanacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.