Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ormanın, Suyun Ve Meteorolojinin Günü İle Nevruz Bayramı Cumhurbaşkanı’nın Katılımıyla Kutlanıyor

21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri ile Nevruz Bayramı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle kutlanacak. Ayrıca kutlama programında, 2016 için Çınar Yılı ilan edilerek...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri ile Nevruz Bayramı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle kutlanacak. Ayrıca kutlama programında, 2016 için Çınar Yılı ilan edilerek 5 bin Köye 5 bin Gelir Getirici Orman Projesi başlatılacak.
Kutlamaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle 21 Mart Pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri diğer ülkelerle birlikte ülkemizde de kutlanmaktadır. Bu yıl bu günleri birlikte kutlayacağız. Ayrıca Türk insanın tabiata duyduğu sevgi ve hoşgörüsünün simgesi yeni gün anlamına gelen Nevruz yani Bahar Bayramı da bu günlerle birlikte kutlanacak” dedi.
“ORMAN KÖYLÜSÜ BİZİM HASMIMIZ DEĞİL HISMIMIZDIR”
Bu güzel günlerin bir arada kutlaması münasebetiyle 2016 yılını Çınar Yılı ilan ederek, 200 bin çınarı toprakla buluşturacaklarını vurgulayan Veysel Eroğlu “Bu kutlamalarda ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 5 bin Köye 5 bin Gelir Getirici Orman Projesi’ni başlatacağız. Her zaman söylediğim gibi orman köylüsü bizim hasmımız değil hısmımızdır. Bugüne kadar onların kalkınması için elimizden geleni yaptık, bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.
200 BİN ÇINAR TOPRAKLA BULUŞACAK
Çınar ağacının Türk toplumu ve Osmanlı Devleti için apayrı bir değeri olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “İhtişamlı ve uzun ömürlü çınar ağaçları adeta Osmanlı Devletiyle özdeşleşmiştir. Osmanlı Devleti de ulu bir çınar görünümünde, ihtişamlı ve uzun ömürlü bir devlet olarak hüküm sürmüştür. Geçmişte çınar ağaçlarıyla bütünleşen İstanbul’umuzu eski günlerine kavuşturarak, çınarlarıyla tekrar anılan bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple 2016 yılını Çınar Yılı ilan ederek, asırlardır var olan ve ecdadımızın mirası Türkiye’mizin 11 güzide şehirlerinde asırlarca yaşayacak 200 bin çınar dikeceğiz. Bunun 100 bini ise İstanbul’da dikilecek” açıklamasını yaptı.
ORMANLAR KALKINMADA LOKOMOTİF OLACAK
Ormanları kalkınmada lokomotif olarak kullanmak istediklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Bu çerçevede 5 bin Köye 5 bin Gelir Getirici Orman” Projesini de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte hayata geçireceğiz. Ülke nüfusumuzun 7 milyon 483 bini, yani yaklaşık yüzde 10’u, 22 bin 383 adet orman içi ya da orman bitişiği köylerde yaşamaktadır. Temel gayemiz, ceviz, badem ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerle bu vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır” dedi.
Bu proje ile hedeflerinin atıl durumda olan bozuk ormanları verimli hale getirmek olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, bu alanları ekonomiye kazandırarak kırsaldaki vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek istediklerini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.