Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ormanın Adaleti Vezirköprü’de

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nün organizasyonu ile "Ormanın Adaleti" adlı tiyatro oyunu sergilendi.İstanbul Koza Tiyatrosu bünyesindeki Sincap...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ormanın Adaleti Vezirköprü’de
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nün organizasyonu ile "Ormanın Adaleti" adlı tiyatro oyunu sergilendi.
İstanbul Koza Tiyatrosu bünyesindeki Sincap Çocuk Tiyatrosu oyuncuları tarafından 8 mahalle ilk ve ortaokulunda sergilendiği, tiyatro oyununun yazar ve yönetmeninin Nurşen Yerlikaya olduğu bildirildi. Etkinliğin özellikle orman varlığı bulunan Tahtaköprü, Sarıdibek, Devalan gibi mahallelerde sergilendiği, amacın orman sevgisi ve çevre bilinci kazandırmak olduğu belirtildi. Son olarak Çekalan İlk ve Ortaokulu’nda sergilenen tiyatro oyununda "177" vurgusu yapılarak, ormana zarar veren unsurlar, ormanın yararları, hayvan sevgisi, ormanı koruma ile ilgili mesajlar verildi.
Tiyatronun yazar ve yönetmeni Nurşen Yerlikaya, tiyatro oyununun görsel bir eğitim olduğunu, amaçlarının orman sevgisinin yanı sıra tiyatro sevgisini de aşılamak olduğunu, tiyatro oyunu ile orman sevgisini aşılamaya devam edeceklerini belirtti.
İlk defa tiyatro izlediklerini söyleyen öğrenciler hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ifade ederek, ormanın önemini daha iyi anladıklarını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.