Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Yeni Bir Eğitim Sahası Daha Tesis Etti

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme Ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Yürüttüğü Faaliyetlere Bir Yenisini Daha Ekleyerek Afyonkarahisar'da Erozyon Ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası Tesis Etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Yeni Bir Eğitim Sahası Daha Tesis Etti
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha ekleyerek Afyonkarahisar’da Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası tesis etti.
Afyonkarahisar Sinanpaşa’daki Taşoluk Beldesi’nde tesis edilen ’Taşoluk Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahası’nın ülkede uygulanan sel ve erozyon kontrol faaliyetlerinin tamamının bir arada görülebileceği, yurt içi ve yurt dışından gelecek teknik personelin eğitim alabileceği bir tesis olacağı kaydedildi. Ankara Gökçeyurt, Mersin Hacıalan ve Antalya Korkuteli’nin ardından Afyonkarahisar Taşoluk’ta hizmete açılan erozyon ve sel kontrolü eğitim sahasıyla gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelecek teknik personellere eğitim verilebilecek. Burada düzenlenen eğitimlerde, erozyon ve sel kontrol tedbirlerinin hepsi aynı anda görülebilecek.
"EROZYON VE TAŞKINLARLA MÜCADELE ETMEK İÇİN PERSONELİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak teknik personelin eğitimine büyük önem verdiklerini belirtti. Bakan Eroğlu, "Erozyon ve taşkınlarla mücadele etmek için personelimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğitim verilecek personelin uygulama tekniklerini görmeleri gayesiyle ülkemizin 4. Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim Sahasını Afyonkarahisar’da hizmete açtık. Şimdiden hem kendi Bakanlık personelimiz hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan personeller burada hizmet içi eğitim aldılar. Talep olması halinde yurt dışından eğitim almak isteyen personeli burada donanımlı bir şekilde yetiştirebiliriz" diye konuştu.
"SAHADA EROZYON VE SEL KONTROL UYGULAMA YÖNTEMLERİ YER ALIYOR"
Tesiste, ekskavatörle gradoni şeklinde toprak işlemesi (Buror Teras), tarımsal teras yapımı, çukur şeklinde toprak işleme, örme çit ve cansız perde, demir kazıklı örme çit ve cansız perde, çalı takviyeli teras yapımı, galvanizli kafes tel ile çit teras, taş kordon, geonet çit teras, geonet serilmesi, taş pereli çevirme hendeği, çelik ağlarla şev koruması, çizgide ot ekimi ve otlandırma ile oyuntu gibi saha ıslah yöntemleri yer alıyor. Sahada ayrıca kuru duvar eşik, taş dolgulu ahşap eşik, miks eşik, canlı eşik, gabion eşik, galvanizli kafes tel eşik, geonit eşik, geosentetik çuvallı sedde yapımı gibi erozyon ve sel kontrolü uygulamaları bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.