Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Yangınlarla Mücadeleye Hazır

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlarla mücadele etmek için hazırlıklarını tamamladı.Türkiye’yi orman yangınlarıyla mücadelede Akdeniz ülkeleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlarla mücadele etmek için hazırlıklarını tamamladı.
Türkiye’yi orman yangınlarıyla mücadelede Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke yapan orman teşkilatı, 2016 yılı yangın sezonu için gerekli ekip ve teçhizatlarını hazır hale getirdi. Ülkemizin sahip olduğu orman varlığını korumak, kollamak ve artırmakla görevli olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman yangınlarıyla hem karadan hem de havadan mücadele ediyor. Ülke genelinde hava filosunu göreve hazır halde bulunduran orman teşkilatı, bu yıl meydana gelebilecek muhtemel orman yangınlarına 5 adet amfibik uçak, 1 adet genel maksatlı uçak, 6 adet idari helikopter ve 24 su atar helikopter olmak üzere toplam 36 adet hava aracıyla müdahale edecek. Yangın çıkan alanların fiziki koşullarına göre karadan da müdahale eden teşkilat, bu sezon 979 adet arazöz, 282 adet su tankeri, 534 adet ilk müdahale aracı ve 189 adet dozer olmak üzere toplam bin 984 adet kara aracıyla yangına karşı mücadele çalışmalarını sürdürecek. 11 bin adeti yangın işçisi, 3 bin adeti teknik eleman ve 5 bin adeti diğer personelden oluşan toplam 19 bin personelin görev alacağı yangına müdahale ekipleri 24 saat teyakkuzda olacak.
“VATANDAŞLAR DAHA HASSAS DAVRANMALI”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle Akdeniz ülkeleri arasında yangınlarla mücadelede en başarılı ülke olduğumuzu belirterek, hem kara hem de hava filosunun daha da güçlü hale getirildiğini söyledi. 2015 yılının orman yangınlarıyla mücadelede son 80 yılın en başarılı senesi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
“Ülke genelinde orman yangınlarına müdahale süresi 2003 yılında 40 dakikaydı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu süreyi kademeli olarak düşürdük ve 2015 yılı itibarıyla 15 dakikaya indirdik. 2005-2014 yılları arasında ortalama 2 bin 149 yangın meydana geldi ve bu yangınlarda ortalama 8 bin 863 hektar alan zarar gördü. Yani yangın başına 4,12 hektar alan zarar gördü. 2015 yılında ise 2 bin 150 orman yangınında 3 bin 219 hektar alan zarar gördü ve yangın başına zarar gören alan 1,5 hektara düştü.”
Orman yangınlarının daha çok insanların ihmalleri neticesi meydana geldiğini söyleyen Eroğlu, orman yangınlarına karşı vatandaşlara daha hassas davranmaları konusunda da çağrıda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.