Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Gala Gölü Milli Parkı’ndaki kuşları saydı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Gala Gölü Milli Parkı’nda yapılan sayımda 44 binin üzerinde kuşun yaşadığı tespit edildi.Edirne’nin Enez ve İpsala İlçeleri’nde bulunan ve ülkemizin en önemli sulak alanı olan Meriç Deltası...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Gala Gölü Milli Parkı’nda yapılan sayımda 44 binin üzerinde kuşun yaşadığı tespit edildi.
Edirne’nin Enez ve İpsala İlçeleri’nde bulunan ve ülkemizin en önemli sulak alanı olan Meriç Deltası Sulak Alanını da içinde barındıran Gala Gölü Milli Parkı’nda Büyük Gala, Küçük Gala ve Pamuklu olmak üzere 3 adet göl bulunuyor.
Milli Park’ta 2016 Kış Ortası Kuş Sayımı Tamamlandı
60 bin 870 dekar alan ile Türkiye’deki en büyük milli parklardan biri olan Gala Gölü Milli Parkı’nda gerçekleştirilen 2016 sayımında 71 kuş türüne ait 44 bin 236 adet birey tespit edildi. Gerçekleştirilen kış ortası kuş sayımında en çok 6 bin 135 adet ile Sakarmeke, 4 bin 400 adet ile kuğu ve 3 bin 110 adet ile flamingonun yaşadığı görüldü. Milli Park alanı içerisinde, 165 kuş türü görülmekte olup bu türlerin 46 türü yerli, 27 türü kış göçmeni ve 90 türü yaz göçmeni kuşlardır. Balık türü olarak da 16 tür balık tespit edilmiş olup yılan balığı, sudak, sazan ve turna gibi ekonomik değeri yüksek olan balıklar bulunmaktadır.
Daha önceki yıllarda bitkilerle alakalı gerçekleştirilen çalışmalarda da 311 adet bitki türünün varlığını sürdürdüğü milli parkta 5 adet endemik türün yaşadığı ayrıca 22 adet tıbbi ve 13 adet de süs bitkisinin varlığı tespit edilmişti.
“Tabiatımızın kıymetini bilelim”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ülkemizin oldukça önemli tabii değerlere sahip olduğunu kaydederek şunları söyledi;
“Gala Gölü Milli Parkı kuşkusuz ülkemizin en değerli tabii güzelliklerinden birisidir. Biz Bakanlık olarak tabii değerlerimizi korumaya ve oradaki canlıların yaşamını sürdürmesi için gereken çalışmalara fazlasıyla önem veriyoruz. Birçok türde kuşun, bitkinin, balığın ve diğer canlıların varlığını sürdürdüğü Gala Gölü Milli Parkı’nda da diğer tabii alanlarımızda da belirli aralıklarla gerekli sayımları yaparak zenginliğimizin tespitine devam edeceğiz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki vatandaşlarımızı da bu değerlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Tabiatımızın kıymetini bilelim ve hep beraber ona göre davranalım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.