Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afrika’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5-8 Nisan tarihleri arasında Afrika’yı ziyaret edecek. Veysel Eroğlu, Afrika programı çerçevesinde Moritanya ve Senegal Cumhuriyeti Hükümetleri ile su, meteoroloji ve ormancılık alanlarında...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5-8 Nisan tarihleri arasında Afrika’yı ziyaret edecek. Veysel Eroğlu, Afrika programı çerçevesinde Moritanya ve Senegal Cumhuriyeti Hükümetleri ile su, meteoroloji ve ormancılık alanlarında yapılacak işbirliği anlaşmalarının imza merasimine iştirak edecek.
2002 yılından bu yana Afrika’yla münasebetlerini derinleştirme gayreti içinde olan Türkiye bu çerçevede 2005 yılını Afrika yılı ilan etmişti. “Afrika Açılım Politikası” olarak adlandırılan politika kapsamında eğitim, kültür, ekonomi, müteahhitlik, ulaştırma, alt yapı gibi pek çok alanda birlikte önemli gelişmeler sağlandı. 2013 yılı itibariyle eşit ortaklığa dayalı ve “Afrika Ortaklık Politikası” olarak tanımlanan yeni bir döneme girildi.
TÜRKİYE HER ALANDAKİ TECRÜBESİNİ AFRİKA İLE PAYLAŞMAYA HAZIR
Türkiye her alandaki tecrübesini Afrika ile paylaşmaya hazır olduğunu birçok platformda Dünya’ya duyurdu. Bu doğrultuda su sıkıntısı çeken Afrika ülkelerine su temini çalışmaları kapsamında Etiyopya, Somali, Sudan, Burkina Faso, Moritanya, Nijer ve Mali’de su kuyusu açarak yaklaşık 1,7 milyon kişiye içme ve kullanma suyu temin edildi.
Ayrıca Afrika’ya uzanan dostluk eli kapsamında Moritanya ve Senegal’de ormancılık, su ve meteoroloji alanlarında üçlü anlaşmalar imzalanacak. Bu üç ayrı anlaşma ile ağaçlandırma, fidan üretimi, çölleşme ve erozyonla mücadele, coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama, yangın yönetimi, doğa koruma, su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi, su ve atıksu arıtma teknolojileri, su kalitesinin izlenmesi ve yönetimi, sulama, taşkın yönetimi, su sondaj kuyusu açılması, baraj inşaatı, meteorolojik gözlem sistemleri, meteorolojik tahmin ve erken uyarılar, meteorolojik veri işleme ve meteorolojik araştırma çalışmalarında ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi planlanıyor.
Bu doğrultuda Türkiye her alandaki tecrübesini ve sahip olduğu imkân ve kaynakları Afrika ülkeleri ile “Afrika sorunlarına Afrika çözümleri” ilkesi çerçevesinde ve karşılıklı fayda temelinde paylaşmaya devam edecek.
MORİTANYA’YA SU, ORMANCILIK VE METEOROLOJİ ALANINDA MALZEMELER HİBE EDİLECEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Moritanya programı çerçevesinde Türkiye tarafından Moritanya’ya hibe edilen; 1 adet yangın söndürme aracı, 3 adet su tankı, 2 adet su sondaj makinesi, 2 adet kamyon, 2 adet kompresör, 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, jeneratör, kaynak makinesi, 100 adet su sayacı, muhtelif yedek parça, malzeme ve ekipmanın ve başkent Nuakşot’ta su analiz laboratuarı tesis edilmesi maksadıyla terazi, ultra saf su cihazı, alev fotometresi, hot plate, büyüteç ve iletkenlik ölçüm cihazı gibi muhtelif laboratuar malzemesinin devir teslim merasimi gerçekleştirilecek.
Ayrıca Bakan Eroğlu Moritanya programında Moritanya Su ve Sanitasyon Bakanı, Çevre Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ile Moritanya Konut, Şehircilik ve Bölgesel Planlama Bakanı ile de görüşecek. Eroğlu Moritanya’da Nuakşot’a Su Temin Eden Aftout Tesisi’ni ve Orman İstasyonunu ile Nuakşot Anne ve Çocuk Hastanesi’ni de ziyaret edecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Senegal’de ise ormancılık, su ve meteoroloji alanlarında imzalanacak işbirliği anlaşmalarının yanında Senegal Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Abdoulaye Bibi Baldeyle ile de görüşecek.
Her zaman Afrika’nın yanında olan ve bu yatırımları gerçekleştiren Türkiye bundan sonrada kardeşlik ve dostluk çerçevesinde Afrikalı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.