Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Köylüleri Sosyal Ve Ekonomik Açıdan Yalnız Değil

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son 13 yılda yaklaşık 1,1 milyar liralık destek vererek, orman köylüsünü sosyal ve ekonomik olarak yalnız bırakmadı.Bakanlık olarak orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklediklerini...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son 13 yılda yaklaşık 1,1 milyar liralık destek vererek, orman köylüsünü sosyal ve ekonomik olarak yalnız bırakmadı.
Bakanlık olarak orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklediklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu çerçevede geliştirdiğimiz projeleri ülke genelinde ara vermeden uygulamaya devam ediyoruz. Son 13 yılda Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ülkemizde yaşayan orman köylülerine yaklaşık 1,1 milyar lira kredi desteği sağladı” diye konuştu.
Orman köylülerine destek verirken bulundukları bölgenin coğrafi şartlarını da göz önüne aldıklarını belirten Eroğlu, “Bu şartları değerlendirerek oraya en uygun ve orman köylüsünün en fazla yararına olan proje hangisi ise onu uyguluyoruz. Her şeyi belirli bir plan dahilinde yürütüyoruz ve projelerden azami fayda sağlamaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Orman köylüsüne verilen desteklerin iki ana başlık altında yürütüldüğünün altını çizen Eroğlu, “Kredi desteğini verirken sosyal ve ekonomik destek anlamında gruplandırıyoruz. Orman köylerinin ihtiyacına yönelik ve iklim şartlarına göre o köyleri güneş enerji sistemleri, mantolama, dam örtüsü gibi sosyal projelerde destekliyoruz. Köylerin geçim kaynaklarını değerlendirerek de fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı,meyvecilik, bağcılık ve ekoturizm gibi alanlarda geliştirilen ekonomik projelerle destekliyoruz” dedi.
2016’DA 132 MİLYON LİRALIK KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK
Bakanlık olarak orman köylülerini geliştirmek için projeleri uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, “Son 13 yılda verdiğimiz yaklaşık 1,1 milyar liralık kredi desteği ile bu dönemde 194 bin 782 ailenin yanında olmaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz 2016 yılında da bu projeleri çeşitlendirerek uygulamaya devam edeceğiz. Yaptığımız programa göre bu yıl 13 bin 769 aileye çeşitli alanlarda yaklaşık 132 milyon liralık kredi desteği vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Orman köylüsünün hasmı değil hısmı olmak için uğraş verdiklerinin altını çizen Eroğlu, “Aman ormancı canım ormancı’ türküleri bundan böyle söylenmeyecek. Orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve hayat standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız ve onların yanında olacağız. Bu projelerle ayrıca orman-halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı da hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.