Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Bölge Müdürlüğü’nden Orman Yangını Tatbikatı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı ekiplerin durumunu ve hazırlıkları belirlemek için bir yangın tatbikatı düzenledi.Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaz mevsiminde ülkemizde sıkça rastlanan orman...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman Bölge Müdürlüğü’nden Orman Yangını Tatbikatı
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı ekiplerin durumunu ve hazırlıkları belirlemek için bir yangın tatbikatı düzenledi.
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaz mevsiminde ülkemizde sıkça rastlanan orman yangınlarına karşı personelin durumunu incelemek ve yangına müdahale tarzını yerinde görmek için Seyitgazi yolu Kocakır mevkii Yangın harekat merkezine gitti. Burada teknik bilgilerin ardından tatbikat gerçekleştiren ekipler, tüm alet ve araçları kullanarak yangına müdahale tarzlarını gösterdi.
Konuyla alakalı açıklamalar yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yangın sezonu öncesi orman yangınları açısından riskli olan köylerde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldığını söyledi. Bölge sorumluluğunda toplam 630 bin hektarlık bir ormanlık alan bulunduğunu ifade eden Ateş, “1 Haziran itibariyle her yıl olduğu gibi orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başlamış durumda. Ekim ayı sonuna kadar da bu çalışmalarımız, teyakkuzumuz devam edecek. Son günlerde havaların aşırı ısınmasıyla birlikte ekiplerimizin araç-gereçlerinin, kişisel güvenlik malzeme donanımlarının ve arazözlerimizin, iş makinelerimizin son durumlarını uygulamalı olarak hazırlık eğitimlerimizi yapıyoruz. Bu eğitimler sonucunda 294 işçimizin eğitimi tamamlanmış olacak” dedi.
“GELECEK KUŞAKLARA BU ORMANLARI DAHA GÜZEL BİR ŞEKİLDE TESLİM ETMEK İSTİYORUZ”
Orman yangınları ile mücadelede 24 saat gözlem kulelerinden gözlem yapıldığını ve sürekli müdahaleye hazır olduklarını belirten Recep Ateş, “Şu anda 23 kuleden 21 ekip ile arazözlerimiz de 7 gün 24 saat orman yangınlarını önlemek üzere hazır durumdayız. Bölgemizin sorumluluk alanı içerisinde olan Eskişehir ve Afyonkarahisar illerindeki ormanlarımızı, gelecek nesillere aktarabilmek açısından hassasiyetle ormanlarımızı koruma görevimizi devam ettiriyoruz. Bunun başı da öncelikle yangınları önleme faaliyetleri geliyor. Şimdi de ekiplerimiz kendi personelimizin, alet ve ekipmanlarımızın gözden geçirilip sezon içerisinde bir aksaklığa meydan vermemesi için tam donanımlı olarak hazırlanmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sezonu en az hasarla, yangınsız demek istiyoruz, ama orman varsa yangın da olacaktır. Çünkü biraz doğasında da var. En az hasarsız bir şekilde bu sezonu da geçirmek, gelecek kuşaklara bu ormanları daha güzel bir şekilde teslim etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“HASAT ZAMANI ANIZ YAKILMASIN”
Özellikle orman yangını riski olan köylerde hasat zamanı anızların yakılmaması gerektiğini belirten Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, “Bizim burada özellikle hasat sezonuyla beraber yangın sezonumuzdaki hassasiyet daha da artacak. Bu hassasiyetin arttığı dönemlerde vatandaşlarımızın anız yakmamalarını, sönmemiş sigaralarını ormana atmamalarını, pikniğe giden vatandaşlarımızın mutlaka güvenli bir şekilde piknik yapmalarını, ateş yakmamalarını ve ateşlerini söndürmelerini, hepsinden önemlisi gördükleri ormanlık alanlarda veya kırsal alanda gördükleri ateşi en kısa sürede “ALO 177” hattına ücretsiz bir şekilde bildirmelerini özellikle istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.
HEDEFİMİZ 15 DAKİKADA TÜM YANGINLARA MÜDAHALE ETMEK
Kısa sürede haberleşmenin yangınları kontrol altına almaktaki önemini vurgulayan Ateş, sözlerine şöyle devam etti:
“Kısa sürede müdahale etmemiz başarımızı daha az süreli alanlar da yangını tutmamızı sağlıyor. Bu da kısa sürede bilgi almamıza bağlı. Şu anda hedefimiz 15 dakikada tüm yangınlara müdahale edebiliyor olmak. 25 tane büyük arazöz,17 tane de ilk müdahale aracımız var. Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla son 3 yılda araçlarımızı bu sayıya ulaştırdık. Bu araçlarla daha etkin müdahale şansımızı buluyoruz. İnşallah Eskişehir’in ve Afyonkarahisar’ın ormanlarını bu yaz sezonunda da en güzel şekilde korumak istiyoruz.”
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Kocakır mevkiindeki gözetleme kulesine giderek, yangın tatbikatını yönetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.