Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da vaşak görüntülendi

Ordu’da nesli tehlike altında olan genç bir vaşak görüntülendi.Kedigiller familyasından olan ve kediye benzemekle birlikte normal kedi ağırlığından 5-6 kat daha ağır olan vaşak, Ordu’da da görüntülendi. İnsanlar tarafından çok nadir...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da vaşak görüntülendi

Ordu’da nesli tehlike altında olan genç bir vaşak görüntülendi.

Kedigiller familyasından olan ve kediye benzemekle birlikte normal kedi ağırlığından 5-6 kat daha ağır olan vaşak, Ordu’da da görüntülendi. İnsanlar tarafından çok nadir görüntülenebilen ve büyük kulakları ve kalın kürkleriyle dikkat çeken vaşak Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün Mesudiye ilçesindeki oranlık alanda kurduğu fotokapana yakalandı. Yetkililer, vaşağın yakın zamanda bu alanda yaşamaya başladığını ve kendilerinin de takip ettiklerini belirttiler.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, yine aynı yörede kurt, tilki, yaban tavşanı ve sansar gibi hayvanlarında fotokapanda görüntülendiğini belirterek, “Doğanın ekosistemi açısından bu tür hayvanların orada yaşaması gereklidir. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bu hayvanlar koruma altındadır. Avcılarımızın bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.