Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da Şahin Tedavisi Arttı

Ordu’da son yıllarda bilinçsiz avcılar tarafından en çok avlanan yaban hayvanları arasına karacalardan sonra şahin de girdi.Ordu’nun Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da Şahin Tedavisi Arttı
Ordu’da son yıllarda bilinçsiz avcılar tarafından en çok avlanan yaban hayvanları arasına karacalardan sonra şahin de girdi.
Ordu’nun Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi’nde son iki yılda 33 yaralı şahin tedavisi yapıldı. 2014 yılında 7 yaralı şahinin tedavisinin yapıldığı merkezde, 2015 yılında 26 adet şahin tedavi edildi.
Merkezin sorumlu Veteriner Hekimi Eren Yeşilkaş, avcılar tarafından yaralanan ya da ormanlık alanlarda başka hayvanlar tarafından saldırıya uğrayan hayvanların tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaban hayvanlarının tedavilerinin yapıldığını ve doğaya salındığını belirten Yeşilkaş, “Bilinçsiz avcılar tarafından turna, pelikan, balaban, şahin ve baykuş gibi yaban kuşlarını bile avlamaya çalışıyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.