Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlere atık pil eğitimi

Osmangazi Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından öğretmenlere atık pil konusunda seminer verildi.Çevreye büyük zararı olan atıl pillerin toplanması için 8 yıldır okullar arasında atık pil...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmenlere atık pil eğitimi

Osmangazi Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından öğretmenlere atık pil konusunda seminer verildi.

Çevreye büyük zararı olan atıl pillerin toplanması için 8 yıldır okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenleyen Osmangazi Belediyesi, öğretmenleri de bu konuda seminerler veriyor. Ördekli Kültür Merkezi’ndeki seminere 220 öğretmen katıldı. Seminerde, 2004 yılında yürürlüğe giren ‘Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği’ çerçevesinde atık pil ve akümülatörlerin sebebiyet verdiği kirliliğin önüne geçilmesi, söz konusu atıkların ayrı olarak biriktirilmesi ve bertarafı anlatıldı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Osmangazi Belediyesi olarak temiz bir çevre oluşturmak ve geleceğe temiz bir çevre bırakmak için çalışmalar yürütüyoruz. Topladığımız atık pillerin yanı sıra, elektronik atıklar, atık piller, ambalaj atıkları, atık bitkisel yağları toplamaktayız. Bugüne kadar 44 ton atık pil topladık. Toplanan bu atıkların hem tabiata zarar vermesinin önüne geçilmiş, hem de hammadde elde edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır. Siz değerli eğitim gönüllülerine de çocuklarımıza çevre bilincini aşıladığımız için çok teşekkür ederim” dedi.

TAP Teknik ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Yüksek Kimya Mühendisi Savaş Arna, öğretmenlere yaptığı sunumda, “Atık pillerin toplanması zor bir iş. Topladığımız atık pillerin yüzde 40’ı okullardan geliyor. Öğrencilerimiz bu konuda hassas. Her türlü atığı kaynağında toplamak esastır. Pilleri de bittikten sonra kaynağında bir kutu ya da torbaya koyarak biriktirmeli. Okullarda öğrencilerimiz özel olarak hazırlanan kutulara pilleri atarak topluyorlar. Daha sonra bu kutular belediyeler tarafından alınıyor. Belediyeler bizim bu konuda en büyük destekçimiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.