Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödemiş’te 2 bin yıllık tarihi kenti kurtarmak için yeni yer arayışları

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, mahkeme kararı ile tarihi alan üzerine kurulması durdurulan çöp depolama ve moloz dökme alanı için yeni yer arayışları başlarken, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yasalara karşı saygılı olduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ödemiş’te 2 bin yıllık tarihi kenti kurtarmak için yeni yer arayışları

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, mahkeme kararı ile tarihi alan üzerine kurulması durdurulan çöp depolama ve moloz dökme alanı için yeni yer arayışları başlarken, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yasalara karşı saygılı olduklarını belirterek, mahkeme kararına uyacaklarını söyledi. Badem, konunun bu saatten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiğini belirterek, "Sanıyorum yeni yer arayışlarına girecekler. Biz Ödemiş Belediyesi olarak karara saygılıyız" dedi.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Ödemiş ve çevresinin çöp depolama alanı olarak değerlendirilmesi düşünülen Ertuğrul ile Kurucuova mahalleleri arasında kalan bölgenin, tarihi bir bölge olduğunu ortaya çıkmıştı. Konunun yargıya taşınmasının ardından Danıştay, daha sonra da bu bölgeye depolama alanı yapılma yönündeki kararı durdurmuştu. Yargı freninin ardından çöp depolama alanı ve moloz dökmek için yeni yer arayışları da başladı.

"Haklılığımız mahkeme kararı ile de perçinlendi"

Bölgede yaşayan Ödemişli vatandaşlara destek veren CHP’li belediye meclis üyeleri de, yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesinin çöp depolama ve moloz dökme alanı için yeni yer arayışına girmesi gerektiğini söyledi. Mahkeme kararının ardından bölgeye giden CHP’li belediye meclis üyeleri Özkan Akgün ve Mustafa Güldürür, çöp dökme alanının tam da tarihi kentin önüne denk gelecek şekilde seçilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Köylülerin açtığı dava sonucunda İzmir İdare Mahkemesi, tarihi alanın çöp depolama alanı olarak değerlendirilemeyeceğine hükmetti. Alınan karar hem bölge tarımı hem de tarihi alan için sevindiricidir. Şimdi, çöp depolama ve moloz dökme alanı olarak acilen yeni yer seçimine gidilmesi gerekiyor. Bölgemizde tarım alanlarından ve yerleşim yerlerinden uzak yeni yer bulmak kolay değil. Daha önce de meclis üyeleri ile birlikte buraya gezi yapmıştık. Meclis üyelerimiz de bu konuda ikna olmuşlardı. Şimdi haklılığımız mahkeme kararı ile de perçinlendi. Tarihi kentin arkalarında kalan tepelerde ağaç yetişmeyen, zemini kaya olan yerler var. Hatta bu yerlerin bir bölümü belediye ile hazine mülkiyetinde" dedi.

Öte yandan, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, mahkeme kararının ardından konuştu. Yargı kararına saygılı olduğunu ifade eden Badem, konunun bu saatten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiğini belirterek, "Sanıyorum yeni yer arayışlarına girecekler. Biz Ödemiş Belediyesi olarak karara saygılıyız" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.