Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta içme suyu sorunu tarih oluyor

Muş’a cazibeli içme suyu kazandırmak için uzun uğraşlar veren Belediye Başkanı Feyat Asya, zoru başarmaya devam ediyor. Başkan Asya’nın girişimleri sonucu yatırım programına alınan içme suyu projesi hayata geçiyor.Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta içme suyu sorunu tarih oluyor

Muş’a cazibeli içme suyu kazandırmak için uzun uğraşlar veren Belediye Başkanı Feyat Asya, zoru başarmaya devam ediyor. Başkan Asya’nın girişimleri sonucu yatırım programına alınan içme suyu projesi hayata geçiyor.

Belediye Başkanı Asya, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ve kurum amirleri ile birlikte arıtma tesisinin kurulacağı Mercimekkale bölgesinde incelemelerde bulundular. Mercimekkale regülatöründen arıtma tesisine verilecek olan içme suyu şehir merkezine kadar döşenecek 1200’lük borularla aktarılacak. Yüklenici firma yetkilileri bugünlerde çalışmaları başlanacak olan proje ile ilgili heyeti bilgilendirdi. Muş için hayati önem sahip olan proje ile Muş merkezin yanı sıra Hasköy, Korkut, Karaağaçlı, Konukbekler, Serinova, Sungu, Yaygın, Yeşilova, Düzkışla gibi ilçe ve beldelerin de su sorunu tamamen ortadan kalkacak.

Yapılan incelemelerin ardından proje hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz ve Muş Belediyesi olarak en fazla sıkıntısını çektiğimiz konuların başında içme suyu geliyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Muş’un içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için birçok çalışma yaptık. İlk olarak şehrin genelinde kapsamlı bir şekilde içme suyu arayışına girdik. Kurtik Dağı eteklerindeki sondaj çalışmalarımızın neticesinde söz konusu bölgedeki içme suyunu yüzeysel olduğunu ve kar yağışına göre suyun değişkenlik göstereceğini tespit ettik. Farklı çözümler üretmek için harekete geçtik. Devlet Su İşleri Bakanlığımız ile Alparslan 2 barajında su temini yapılması için görüşmeler yaptık. Devlet büyüklerimizin desteği ile bu talebimiz olumlu karşılanarak çalışmalara başlandı” dedi.

Başkan Asya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Arıtma tesisinin kurulması ve cazibeli içme suyu şebekesinin döşenmesi için Bakanlığımızca proje ihalesi yapıldı. İlimizin değerli protokol üyeleri ile birlikte çalışmanın yapılacağı alanda incelemelerde bulunduk. Mercimekkale regülatöründen arıtma tesisine verilecek olan içme suyu şehir merkezine kadar döşenecek 1200’lük borularla aktarılacak. Karşıyaka Mahallesinde yapımı devam eden 7 bin 500 tonluk depoya aktarılacak olan içme suyunu şehrin geneline dağıtacağız. Bu projemizle Muş’un yüz yıllık su ihtiyacını gidermiş olacağız. Şehir merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerimizde bu projeden faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.

Şehrin genelindeki içme suyu hatlarının yenilendiğini anımsatan Başkan Asya, “Alt yapı projemiz kapsamında şehir merkezinde yaklaşık 250 kilometre ağındaki içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Bu çalışmamızla vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden döşeme borularını tamamen çıkararak yerine yeni hatlar çekiyoruz. Bununla yer altındaki kayıp kaçağın da önüne geçmiş olacağız. Döşeme çalışmalarının tamamlanması ve Alparslan 2 barajından temin edilecek cazibeli içme suyu ile vatandaşlarımızın su konusunda bir sıkıntısı kalmayacak. İçme suyu projesine destek ve emek veren herkese teşekkür ederim, bu projemizin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.