Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobilya Atıklarını Yakanlara Ceza Yağıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mobilyacılar Odası ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü iş birliğiyle mobilyacılara çevre mevzuatı hakkında seminer verildi. Hava kalitesinin düşük olduğu İnegöl’de tehlikeli atık yakan firmalara yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mobilya Atıklarını Yakanlara Ceza Yağıyor
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mobilyacılar Odası ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü iş birliğiyle mobilyacılara çevre mevzuatı hakkında seminer verildi. Hava kalitesinin düşük olduğu İnegöl’de tehlikeli atık yakan firmalara yönelik denetimlerin sürdüğü belirtildi.
Seminere İnegöl Mobilyacılar Odası yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra az sayıda mobilya firması temsilcisi katıldı. Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri N. Kamuran Balkan, “Sıkı denetimler neticesinde esnafımız ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Odamıza kayıtlı 681 esnafımızın bu mağduriyetten kurtarabilmesi için seminer düzenledik. İnegöl’de bin 500 civarında faal mobilya firması var. İnegöl’de geçici lisans belgesini alan Starwood aracılığıyla tehlikeli atıkların bertarafı söz konusu. Burada atıkları toplayan kurum ER-KA. Birçok firmamız bu meseleye vakıf değil. 100 civarında firmamız bertaraf konusunda kanunlara uyuyor. Hal böyle olunca hava kirliliği had safhalara ulaşıyor. Küçük esnaflar için 48 bin 500 liradan başlayan cezalar çok ağır. Mobilyacılara tehlikeli ve tehlikesiz atıklarının bertarafı ile ilgili izleyecekleri yolları anlatıyoruz. 10 firmaya 200 ila 600 bin lira arasında ceza kesildi” dedi.
Sanayi kaynakları ve hava kirliliği ile çevre yönetmeliği konusunda bilgilendirme yapan Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Selçuk Yalçın, “Atmosfere yayılan kirliliği kontrol altına alan yönetmelik var. Yönetmelik hükümlerine göre bütün işletmeler denetime tabi. Firmalar yönetmelik şartlarını yerine getirmek zorundalar. Bazı noktalarda hava kirliliğini ölçen cihazların bilgileri kayıt altına alınıyor. Denetleme yapılıyor. İnegöl’de faaliyet gösteren 4 büyük işletmeyi sürekli izliyoruz. İnegöl, hava kirliliği yönünden sıkıntı yaşadığımız bir ilçemiz. Bunun en büyük sebebi mobilya atıklarının işyerlerinde veya konutlarda ısınma maksadıyla yakılması. Baca düzenlemeleri de yönetmeliğe göre yapılmalı. İnegöl’de çok fazla mobilya tesisi var” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.