Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Parklar’dan Uludağ’daki araç kuyruğuna açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ’da hafta sonu yaşanan araç yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden...

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Parklar’dan Uludağ’daki araç kuyruğuna açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ’da hafta sonu yaşanan araç yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, araç kuyruklarının HGS’den değil, nakit işlem yapılmasından kaynaklandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, “Ocak ve şubat aylarında özellikle hafta sonları Uludağ Milli Parkı’na yoğun bir ziyaretçi girişi gerçekleşmektedir. 7 Ocak Pazar günü ziyaretçilerimiz yaklaşık 3 bin 800 araçla milli parka giriş yapmışlardır. Bu araçlardan 2167 adeti HGS sisteminin bulunduğu gişeden geçiş yapmış, 1300 adedi HGS sisteminden doğrudan geçiş yapabilmiştir. HGS kartı olmasına rağmen sistemde yüklü parası olmayanların tahsilatı için nakit işlemine yönlendirme yapılmıştır. Girişleri yavaşlatan HGS değil nakit işlem yapılmasıdır. Milli parka gelen araçların gün boyunca (8 saat) eşit giriş yaptığı var sayılırsa, pazar günü HGS gişesinden yaklaşık 13 saniyede 1 araç geçişinin olduğu görülmektedir. Ancak alana gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümü saat 10.00-15.00 saatleri aralığında gerçekleşmektedir. Diğer saatlerde ise gişelerde sıra bekleme sıkıntısı yaşanmamaktadır. Milli park girişleri için 2 adet geçiş yeri bulunmasına rağmen, pazar günü görülen yoğunluğun azaltılabilmesini teminen Milli Park Müdürlüğümüzce ek personel çalıştırılarak, giriş ünitelerinin yanındaki güvenlik bölümünden de geçişler yaptırılmış ve milli parka giriş yolu 3 kapıya çıkarılmıştır” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.