Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin sahilinde kedi katliamı

Mersin sahilinde son bir haftada 15’in üzerinde kedi ölü bulundu. Hayvanseverlerin otopsiye götürdüğü kedilerin zehirlendiği belirlendi. Ayrıca bir kedinin ise birçok yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.Mersin sahillerinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin sahilinde kedi katliamı

Mersin sahilinde son bir haftada 15’in üzerinde kedi ölü bulundu. Hayvanseverlerin otopsiye götürdüğü kedilerin zehirlendiği belirlendi. Ayrıca bir kedinin ise birçok yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Mersin sahillerinde son günlerde kedi ölümleri görülmeye başlandı. Kentte, son bir hafta içinde 15’in üzerinde kedi ölü bulundu. Hayvanseverler durumu üzüntüyle karşılarken, kedileri ölüm sebeplerini öğrenmek için otopsiye götürdü. Otopside, 15 kedinin zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. Ayrıca bir kedi de çok sayıda yerinden bıçaklanarak öldürülmüş vaziyette bulundu.

Sütlerinin içine zehir katılmış

Kedilerin özellikle sütlerinin içine zehir katıldığı ortaya çıktı. Hayvanseverler kedi katliamlarını yapanların yakalanması için şikayetçi olurken, özellikle kedi evlerinin bulunduğu bölgelere de kamera takılmasını istedi.

Kedileri sahilde ölü bulanlardan biri olan hayvansever Müge Özdemir, "Son bir haftadır hemen hemen her gün 2-3 kedinin ölümüyle karşılaşmaya başladık. Bir haftada 15 kedi zehirlenerek, bir kedi de bıçaklanarak vahşice öldürüldü. Bunu yapanlar insan olamaz. Masum hayvanlardan ne istiyorlar anlamıyoruz. Her gün kedi ölümüyle karşılaşmaktan bıktık biz. Bunu yapanların ellerine ne geçiyor. Kedilerin onlara ne zararı var. Sahilde kediler size ne yapabilir ki siz bilerek ve isteyerek öldürüyorsunuz. Bir de mamalarına, sütlerinin içine zehir karıştırıyorlar" dedi.

"Bu nasıl bir insanlıktır"

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Özdemir, "Bu nasıl bir insanlıktır anlamakta güçlük çekiyoruz. Zehirlemenin yanında birde bıçaklıyorlar. Yapanı bulup sormak gerekir kediyi neden bıçakladın diye. Bunun bir cevabı yoktur, olamaz. Kediler dünyanın en masum hayvanlarından bir tanesidir. Hem çevreye hemde hiç kimseye zarar vermezler. Bunu yapanlar bulunup, yakalanmalı. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. İnşallah o caniler hak ettikleri cezayı alacaklar. Ayrıca hayvanseverler olarak bizim isteğimiz özellikle belediyemizin yaptığı kedi evlerinin olduğu bölgelere kamera takılmasıdır. Çünkü bunu yapanlar buralarda bulunan mamaların, sütlerin içine zehir katıp, hayvanları zehirliyorlar. Bununla ilgili de yardım bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız lütfen bu tür kişileri gördüklerinde hemen şikayet etsin. Hayvanlar bizlerin dostlarımızdır" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.