Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi açıldı

Kocaeli’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi düzenlenen törenle açıldı.İzmit Belediyesi’nin “Temalı Bahçeler” projesiyle hayata geçirdiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi Yenişehir mahallesinde düzenlenen törenle açıldı....

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi açıldı
Kocaeli’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi düzenlenen törenle açıldı.
İzmit Belediyesi’nin “Temalı Bahçeler” projesiyle hayata geçirdiği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi Yenişehir mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Çevre düzenlemeleri tamamlanan parkın açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kayseri Develi Belediye Başkanı Mehmet Cebbar, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaarslan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2 bin metrekarelik alan üzerine oluşturulan parkta 64 adet farklı cins bitkinin dikimi yapıldı. Peyzaj düzenlemelerin tamamlandığı park alanında ayrıca bitkilerin özelliklerini anlatan gösterge tabelaları yer alıyor.
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi açılış törenine katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "İzmit Belediyesi olarak şehrimizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 3 dönümlük bir alan üzerine kurulan parkta, özellikle zaman zaman sağlığımızla ilgili, kullandığımız bitkileri tanıma imkanı bulacağız. Bizim 2014 seçimleri öncesinde vaat ettiğimiz projelerimizin arasında ‘Temalı Bahçeler” ana başlıklı projelerimiz vardı, işte bu alanda o projemizden birisidir" dedi.
Tıbbi ve Aromatik Bahçenin çocukların gelişimine olumlu destek sağlayacağını ifade eden Başkan Doğan, "Açılışını yaptığımız bu projelerle çocuklarımızı da unutmadık ve onların gelişimine olumlu katkı sağlayacak projeler gerçekleştirdik. Açılışı yapılan bu parkta umut ediyorum ki ‘Çocuklarımıza bak, bu bitki kuşburnu, nane, kekik’ diyerek göstereceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.