Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepeliler Zergan Deresinin temizlenmesini istiyor

MARDİN’İN KIZILTEPE İLÇESİNDEN GEÇEN ZERGAN DERESİ YATAĞINDA BİRİKEN ÇÖPLER, ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KÖTÜ KOKUNUN YAYILMASINA NEDEN OLUYOR. DURUMA TEPKİ GÖSTEREN İLÇE SAKİNLERİ, DERENİN TEMİZLENMESİNİ İSTİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızıltepeliler Zergan Deresinin temizlenmesini istiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geçen Zergan Deresi yatağında biriken çöpler, çevre kirliliği ve kötü kokunun yayılmasına neden oluyor. Duruma tepki gösteren ilçe sakinleri, derenin temizlenmesini istiyor.

Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet ve Şahkulubey mahallelerinden geçen Zergan Deresine atılan evsel atıklar ve çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Atılan çöpler derenin kötü kokmasına neden olurken canlıların da sağlığını tehlikeye atıyor. Dere içerisinde yaşama tutunmaya çalışan onlarca kaplumbağa pisliğin içerisinde yüzüyor. Çevrede yaşayanlar bir an önce bu kirliliğe çare bulunmasını istiyor.

30 yıldan beri derenin bir türlü temizlenemediğini belirten Deniz Aydın, "Yıllardır biz buradayız, mahalle sakiniyiz, hemen bu arka tarafta oturuyorum. Yaklaşık 30 yıldır burada ikamet ediyorum bu derenin hali hep böyle. Gördüğünüz gibi sürekli çöp atılıyor. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, kötü kokudan pencerelerimizi açamıyoruz. Kokudan dolayı nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer buna bir çare bulsun" dedi.

Pisliğin içinde onlarca kaplumbağanın yaşadığına dikkat çeken Aydın, "Burası hiç sağlıklı bir yer değil. Hayvanlar da pisliğin içinde yaşıyor. Buna bir çare bulsunlar, burayı ıslah etsinler" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.