Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ketendere Sahili’nde ’Ro-ro’ Eylemi

Bursa Doğayı Çevreyi Koruma ve Doğa Sporları Derneği (DOĞADER) üyeleri, Ketendere’de yapılması planlanan Ro-Ro Projesi için sahilde eylem yaptı.Ketendere Sahili’nde düzenlenen basın açıklamasına; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ketendere Sahili’nde ’Ro-ro’ Eylemi
Bursa Doğayı Çevreyi Koruma ve Doğa Sporları Derneği (DOĞADER) üyeleri, Ketendere’de yapılması planlanan Ro-Ro Projesi için sahilde eylem yaptı.
Ketendere Sahili’nde düzenlenen basın açıklamasına; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, DOĞADER Başkanı Murat Demir ile Mudanya ve köylerinden çok sayıda vatandaş katıldı.
Geçtiğimiz Nisan ayında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılması oy çokluğuyla kabul edilen Ketendere’deki Bursa Liman Kompleksi Projesi’ne karşı çıkan bir grup çevreci, Ketendere Sahili’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. "Ketendere katliamına hayır", "Doğayı hor gören geleceği zor görür" dövizlerini açan çevreciler slogan atıp tepki gösterdiler.
Ketendere’nin İstanbul’un çöplüğü olmayacağını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Burası Bursa’nın ve Mudanya’nın turistik bölgesi, biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Projelerimizi buna göre hazırlıyoruz. Bu bölgede Ro-Ro iskelesi olmayacak. Ketendere İstanbul’un çöplüğü olmayacak. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bu mücadelede sizlerle birlikte olacağıma söz veriyorum" dedi.
Ketendere halkından ve Mudanya Belediye Başkanı’ndan onay alınmadığını ifade eden DOĞADER Başkanı Murat Demir ise, "Bölgenin belediye başkanından, bölge halkından onay alınmadığı için bu faaliyet yasa dışıdır. Bu proje akıl dışı bir projedir. Gemlik Limanı, Kocaeli Limanı varken yeni bir liman açmaktaki amaç başka çevrelere rant sağlamaktır. Bizler bu projeye müsaade etmeyeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.