Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kdz Ereğli Belediyesi 1.sınıf atık getirme merkezi faaliyette

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi’nce Yeni Şantiyesinin de bulunduğu, Belen Sanayi Sitesi girişindeki 1500 metrekarelik alana kurulan “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” faaliyete geçti.MİARGEM tarafından düzenlenen ve 176 ayrı projenin...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kdz Ereğli Belediyesi 1.sınıf atık getirme merkezi faaliyette

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi’nce Yeni Şantiyesinin de bulunduğu, Belen Sanayi Sitesi girişindeki 1500 metrekarelik alana kurulan “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” faaliyete geçti.

MİARGEM tarafından düzenlenen ve 176 ayrı projenin yarıştığı “Etkin Belediye Proje Yarışması”nda "Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğimizi Çöpe Atmayalım" Projesi ile‘Altyapı ve Çevre ‘kategorisinde birincilik ödülü alan Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce kuruluş çalışmalarını tamamladığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” faaliyetlerine başladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Yeni Şantiyesinin de bulunduğu, Belen Sanayi Sitesi girişinde bulunan tesise ilişkin açıklama yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 1500 metrekarelik alana kurulan merkezin kuruluş aşamasının ardından İl Çevre Müdürlüğü’nden de gerekli izin alınarak faaliyetlerine başladığını söyledi.

Atık Getirme Merkezi’nde atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıkların toplanarak geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında yeniden değerlendirilerek değişik sektörlerde ham madde olarak kullanılacağını söyleyen Uysal,Kdz. Ereğli Belediyesinin bu çalışma ile doğal kaynaklarının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesini amaçladığını söyledi.

Başkan Uysal, “ Atıkların kaynağından ayrı toplanması ve Atık Getirme Merkezi’ne getirilmesi büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da, ‘ALO ATIK (0372) 33 15 53’ numaralı hattımıza ulaşarak atıkların ilgili müdürlük tarafından alınmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.