Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayapa Katı Atık Tesisi’ne 672 İmza İle İtiraz Ettiler

Nilüfer Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa Mahallesi’nde Yapmayı Planladığı Katı Atık Geri Kazanım Ve Bertaraf Tesisi’ne 6 Mahalleden Toplanan 672 Dilekçe İle İtirazda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayapa Katı Atık Tesisi’ne 672 İmza İle İtiraz Ettiler
Nilüfer Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa Mahallesi’nde yapmayı planladığı Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne 6 mahalleden toplanan 672 dilekçe ile itirazda bulundu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Kayapa Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepkiler her geçen gün artıyor. Sivil toplum kuruluşlarının tepkisinin yanı sıra bölge halkı da projeye karşı imza kampanyası başlattı. Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne karşı çıkan Kayapa, Tahtalı, Kuruçeşme, Maksempınar, 30 Ağustos Zafer ve Güngören Mahallesi sakinleri tarafından toplanan 672 imza Nilüfer Kent Konseyi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.
Mahallede yaşayanların tesis ile ilgili tedirgin olduğunu belirten Kayapa Mahalle Muhtarı Ali İhsan Dengiz, “6 mahalleden toplanan 672 dilekçeyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na itiraz ettik. Bu çöplüğü yaptırmamak için elimizden geleni yapacağız. Mahalleli bu konuda çok tedirgin. 2 bin 500 nüfustan bir kişi de çıkıp ‘Bu proje buraya güzel olur’ demiyor. Hiç kimse istemiyor ve biz kesinlikle karşıyız. Türkiye’de hiçbir yerde böyle bir uygulama yok. 7 tane mahalle üzerinde çöplük. Altımız 3 bin nüfuslu konut alanı, çöplüğün iki kilometre altında 3 bin kişinin yaşabileceği konut alanı var, üstümüzde de Bursa’nın ve Türkiye’nin en büyük çöplüğü. Bakın Sayın Recep Altepe, şu an da Zafer Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin önündeyiz, ne kadar güzel yerler yapmış, çarşıyı buraya getirmiş ama çöplüğü de bizim Kayapa’ya getiriyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.