Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayaalp: “Sarımsaklı’nın kumu Sarımsaklı’da kalıyor”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı plajındaki kumun kamyonlarla toplanarak, ilçedeki başka plajlara taşındığına yönelik iddialara AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’ten sert cevap geldi.Sarımsaklı’da eski...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayaalp: “Sarımsaklı’nın kumu Sarımsaklı’da kalıyor”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı plajındaki kumun kamyonlarla toplanarak, ilçedeki başka plajlara taşındığına yönelik iddialara AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’ten sert cevap geldi.

Sarımsaklı’da eski Karayolları Kampı’nın bulunduğu kumsaldaki kumların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonlarla ilçenin başka bölgelerine taşındığı iddialarını yalanlayan İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, kamyonlarla alınan kumların kumsalın deniz kıyısındaki plaj kumu olmadığını, aksine yol kenarındaki dikenli ve kuru otlarla karışık toprak olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmanın her yıl rutin olarak tekrarlandığını ifade eden Hakan Kayaalp, “O bölgede kuruyan otların bulunduğu toprak alanda otları kazıdık. Orada otları kazırken aldığımız da plaj kumu değil, topraktır. Ama ne olur, ne olmaz diye aldığımız o toprakları otundan, dikeninden temizleyerek plajlara döküyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmayı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de yakından takip ettiğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Kayaalp, “Biz o bölgedeki kumu çoğaltmaya çalışıyoruz, azaltmaya değil. Plaj kumunun da temizlenerek turizm sezonuna hazırlanması için traktörlerimiz ve 15 kişilik ekibimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Deniz kıyısı tarafındaki plaj kumunun dışında biz asfalta yakın bölgedeki plaj kumu olmayan toprağı temizliyoruz. O bölge kum değil zaten, tamamen toprak. Üzerinde de bitki örtüsü var” dedi.

Kayaalp, kaldırdıkları toprak alana yürüyüş yolları, oyun ve spor alanları yapacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.