Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kartepe’de 2017 yılında 513 litre bitkisel atık yağ toplandı

Kartepe Belediyesi’nin kaynağında ayrıştırma kapsamında yaptığı çalışmalar sonucunda 2017 yılında 513 litre atık yağ toplandı. İlçede bitkisel atık yağları toplama çalışmaları yeni yılda da durmaksızın devam ediyor.Geleceğe...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kartepe’de 2017 yılında 513 litre bitkisel atık yağ toplandı

Kartepe Belediyesi’nin kaynağında ayrıştırma kapsamında yaptığı çalışmalar sonucunda 2017 yılında 513 litre atık yağ toplandı. İlçede bitkisel atık yağları toplama çalışmaları yeni yılda da durmaksızın devam ediyor.

Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefinde olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in çalışmalarına destek veren belediye ekipleri, geri dönüşüm ve kaynağında ayrıştırma projelerine ilçe halkını da ortak ediyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrıştırma projesi kapsamında bitkisel atık yağların evlerden toplama çalışmaları da devam ediyor.

Çevre ve toprağa zarar vermesi engellenerek gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle gerçekleştirilen çalışmada 5 litre atık yağ karşılığında 1 litrelik bulaşık deterjanı verilerek atık yağların kaynağında ayrı toplanması yaygınlaştırılması sağlanıyor. Lavaboya dökülen yağların giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ilçe halkından bu konuda destek beklediğini ifade etti.

Lavaboya dökülen yağların giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden atık yağları belediyemize bildirmeleri durumunda evlerinden alarak lisanslı geri dönüşüm firmasına vermekteyiz. Bu şekilde hem çocuklarımızın geleceği hem de daha yaşanabilir sağlıklı bir dünya için hizmet vermiş oluyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.