Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karsak Deresini Kirleten Firmalar Takipte

Karsak Deresini Kirleten Firmalar Mercek Altına Alındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karsak Deresini Kirleten Firmalar Takipte
Bursa’nın Gemlik ve Orhangazi ilçelerinde Karsak deresini kirleten firmalar mercek altına alındı.
Orhangazi Arıtma Tesisi hizmete girmesine rağmen Karsak deresindeki kirlilik bitmedi. Gemlik Körfezi’nin kirletilmesinde büyük rol oynayan Karsak deresinin çevresinde çok sayıda fabrika bulunuyor. Önceki gün beyaz bir akıntı ile yeniden kirlenen Karsak’ta kontrole çıkan Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kirliliği kaynağına kadar takip etti. Mermer fabrikaları ve maden ocaklarında denetim yapan zabıta ekipleri, dereyi kirleten kireç tozunun kaynağına Orhangazi ilçesinde ulaştı. Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Bütün, dünya çapında kireç tedarikçisi olan firmanın, kireç tozlarını borularla veya nakil sırasında toz halinde Karsak’a bıraktığını tespit ettiklerini söyledi.
Konu hakkında detaylı inceleme ve cezai müeyyide uygulanması için raporu Gemlik Kaymakamlığı, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bildirdiklerini anlatan Erol Bütün, denetimleri devam ettireceklerini vurguladı.
Karsak bölgesindeki firmaları hassas olmaya davet eden Bütün, “Bir yanda milyonlarca liralık arıtma tesisi yatırımları yapılırken, diğer yandan sorumsuzca çevre kirliliğine göz yumamayız. Bu konuda vatandaşlarımızı ve firmaları hassasiyete davet ediyoruz. Derelerimizin de denizimizin kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Raporun akıbetinin de takipçisi olacağız. Denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.