Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz’in en güzel sahilini ’çekirdek kabuklarıyla’ kirletiyorlar

KARADENİZ’İN EN GÜZEL SAHİLİNE VE YÜRÜYÜŞ YOLUNA SAHİP SAMSUN’DA BAZI VATANDAŞLAR TARAFINDAN YERE ATILAN ÇEKİRDEK KABUKLARI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ TARAFINDAN HER GÜN TEMİZLENİYOR. YAPTIKLARI UYARILARA RAĞMEN BU TÜR DAVRANIŞLARIN ÖNÜNE GEÇEMEDİKLERİNİ BELİRTEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR TURİZM A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ MUSA İLKAY GÜLER, ÇEVRE TEMİZLİĞİNE HERKESİN UYMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, “ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN HER TÜRLÜ UNSURA KABAHATLER KANUNU'NA GÖRE KOLLUK KUVVETLERİNCE İŞLEM YAPILIYOR. ANCAK YAPILAN ONCA DENETİME, UYARIYA VE KESİLEN CEZALARA RAĞMEN ÇEKİRDEK KABUKLARINI YERE ATANLARIN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ. SAHİLDEN VE KUMSALDAN HER GÜN 200 KİLOYA YAKIN ÇEKİRDEK KABUĞU TEMİZLİYORUZ. VATANDAŞLARIMIZDAN DA ÇEVRE KONUSUNDA HASSASİYET BEKLİYORUZ" DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadeniz’in en güzel sahilini ’çekirdek kabuklarıyla’ kirletiyorlar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm A.Ş. Genel Müdürü Musa İlkay Güler, sahilden ve kumsaldan her gün yaklaşık 200 kiloya yakın çekirdek kabuğu temizlediklerini söyledi.

Karadeniz’in en güzel sahiline ve yürüyüş yoluna sahip Samsun’da bazı vatandaşlar tarafından yere atılan çekirdek kabukları, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından her gün temizleniyor. Yaptıkları uyarılara rağmen bu tür davranışların önüne geçemediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm A.Ş. Genel Müdürü Musa İlkay Güler, çevre temizliğine herkesin uyması gerektiğini belirterek, “Çevre kirliliği oluşturan her türlü unsura Kabahatler Kanunu’na göre kolluk kuvvetlerince işlem yapılıyor. Ancak yapılan onca denetime, uyarıya ve kesilen cezalara rağmen çekirdek kabuklarını yere atanların önüne geçemiyoruz. Sahilden ve kumsaldan her gün 200 kiloya yakın çekirdek kabuğu temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan da çevre konusunda hassasiyet bekliyoruz" dedi.

“Çekirdek kabuğu doğayla bütünleşmiyor”

Çekirdeğin doğayla bütünleşemediğini belirten Güler, "Kumsala atılan çekirdek kabuğunu makine ile temizleyemiyoruz. Elle küçük elekler aracılığı ile temizleme yapabiliyoruz. Bu da oldukça zaman alıyor. Yeşil alanlara atılan çekirdek kabuklarını temizlemek ise oldukça güç. Çekirdeğin içeriğindeki tuz çimlere de zarar veriyor" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.