Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz’de deniz suyunun aniden soğuması balıkları şoka soktu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde deniz suyu sıcaklığının aniden düşmesi, balıkçı tabiriyle balıkların vurgun yemesine neden oldu. Vurgun yiyen balıklar kıyıya vururken, vatandaşlar da kıyıdan balık toplamaya başladı.Karadeniz’de deniz...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde deniz suyu sıcaklığının aniden düşmesi, balıkçı tabiriyle balıkların vurgun yemesine neden oldu. Vurgun yiyen balıklar kıyıya vururken, vatandaşlar da kıyıdan balık toplamaya başladı.
Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığının aniden düşmesi balıkların yaşamını etkiledi. Çok sayıda vatandaş haberi duyar duymaz Bozhan Limanı’na gelerek kıyıya gelen balıkları tutup, poşetlerine doldurmaya başladı.
Balıkçılar deniz suyunun 10 dereceye kadar düştüğünü ve bununda balıkların vurgun yemesine neden olduğunu söyledi. Vatandaşlar özellikle İstavrit ve Lüfer’i bol miktarda yakaladıklarını belirttiler.
Bozahane Limanı balıkçı esnafı deniz suyunun 10 derece birden soğuması nedeniyle balıkların kıyıya geldiğini ve denizin dibinde de bol miktarda balık olduğunu ifade etti. Balıkçı esnafları denizin dibinde 3 tondan fazla balığın soğuktan çatladığını belirtti.
Deniz kenarından kıyıya vuran balıkları toplayan vatandaşlar, poşetlerine doldurdukları balıkları evlerine götürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.