Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey Longozu’nda baharın eşsiz güzelliği

Türkiye’deki sayılı longozlardan biri olan Bursa’nın Karacabey Longozu’nda baharın gelmesiyle birlikte büyüleyici manzaralar ortaya çıktı.Türkiye’deki nadir kuş türlerini ve su nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için longoza gelen...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey Longozu’nda baharın eşsiz güzelliği

Türkiye’deki sayılı longozlardan biri olan Bursa’nın Karacabey Longozu’nda baharın gelmesiyle birlikte büyüleyici manzaralar ortaya çıktı.

Türkiye’deki nadir kuş türlerini ve su nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için longoza gelen fotoğrafçılar, gördükleri güzellik karşısında hayran kalıyor.

Longozda doğa fotoğrafları çeken Orhan Turhan, "Türkiye’de yaz göçmeni olarak bilinen yılan kartalları ülkemizi sadece yazın güneyden kuzeye geçerken kullanır.

Ancak Karacabey Longozu’nda her yıl 3-5 tanesi yaz boyunca burada yuva yapar ve kışın yeniden daha sıcak ülkelere göç eder. Karacabey’de 250 adet kuş çeşidi mevcut. Nisan ve mayıs aylarında açan nilüfer çiçekleri ise tam bir şölen sunar .Nilüferler, yazın orman içlerinde ve açık su biriken alanlarda suyun yüzeyini kaplayarak harika bir renk cümbüşünü ortaya sunuyor” diye konuştu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.