Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın çiftçiler KAÇEM ile ekonomilerine katkı sağlayacak

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bünyan ilçesine bağlı Karahıdır mahallesinde yaptırılan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi’nin (KAÇEM) açılışı gerçekleştirildi.KAÇEM bahçesinde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın çiftçiler KAÇEM ile ekonomilerine katkı sağlayacak

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bünyan ilçesine bağlı Karahıdır mahallesinde yaptırılan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi’nin (KAÇEM) açılışı gerçekleştirildi.

KAÇEM bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım Yayınlar Dairesi Başkanı Gürcan Özdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, davetliler ve kadın çiftçiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, projenin Türkiye’ye rol model olacağını belirtti. Kayacan, ““Bu programa 2012 yılında başladığımızda herkesin hayal diye tabir ettiği, 7 çiftçiyle başladığımız, toplamda da 50 dekarlık alanda organik ürüne başladığımız bir çalışmanın bugün Türkiye’ye rol model olacak son noktasını koyuyoruz. Gerçekten bu bizi mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor. Bu projeyi en başından beri önemsedik. Çünkü kadın çiftçilerimiz çok büyük özveri ile bu projeyi bu hale getirdiler. İlk başladığımızda 7 çiftçi ile il müdürlüğümüzün yan tarafında seyyar bir çadırda satış yaparken, o günden buraya gelene kadar azmiyle mücadele eden çiftçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. O gün bize inandılar, bizde onlar inandık. Bugünde bu proje ortaya çıktı. Karahıdır, organik tarımın ilk başlangıç noktası oldu” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin olduğu yerlerde güzel işlerin yapıldığını kaydeden Kayacan, “Özellikle son zamanlarda ülkemizin içerisinde bulunduğu ortamı da göz önünde bulundurursak, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. O birlik ve beraberliğin en küçük yerleşim yeri olan köyden başlayıp ülkemizin geneline şamil olması için biz çiftçiler ve üreticiler ile bakanlığımız olarak Türkiye’ye örnek hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım Yayınlar Dairesi Başkanı Gürcan Özdağ da, yaptığı konuşmasında hayata geçirilen projenin kendileri içinde örnek bir model olduğunu belirtti. Özdağ, “Bu proje bizim için örnek bir model ve örnek projedir. Belki de bakanlığımızın yaptığı ilk projelerden bir tanesidir. Çünkü, biz şimdiye kadar yaptığımız eğitimlerimizde çiftçilerimize sertifikalarımızı vermişiz ve göndermişiz. Madem bu kadar tecrübeli kadromuz var, biz bu tecrübelerimizi çiftçilerimize daha çok aktaralım istedik. Bu proje bizim için çok önemli. mutlaka başarılı olmak zorundayız” diye konuştu.

Organik tarımın Türkiye’de ve dünyada öne çıkmaya başladığını kaydeden Vali Yardımcısı Baha Başçelik ise, “Gerçekten güzel bir iş yapılmış. Organik tarım son zamanlarda ülkemizde ve bütün dünyada öne çıkmaya başladı. Bu projede bu manada çok güzel olmuş. Çok mutluluk duyuyoruz. İnşallah artarak devam eder. Sanayileşme hızla devam ediyor ama ülkemizde aynı zamanda bir tarım ülkesi. Tarımımızı bu güzel projeler ile desteklemek ve böyle projeler ile öncü olmak gerçekten çok sevindirici” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve protokol üyeleri KAÇEM’i gezdi. Düzenlenen açılış programı, kadın çiftçilerin ikramları ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.