Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Gölü’ndeki Kirlilik Meclis Gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, inşaat atıkları ve molozlarla doldurulan İznik Gölü’ndeki kirliliği TBMM gündemine taşıdı.Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın cevaplaması talebiyle verdiği önergede, “İznik...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İznik Gölü’ndeki Kirlilik Meclis Gündeminde
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, inşaat atıkları ve molozlarla doldurulan İznik Gölü’ndeki kirliliği TBMM gündemine taşıdı.
Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın cevaplaması talebiyle verdiği önergede, “İznik Gölü’ne moloz doldurarak çevre felaketine yol açan İznik Belediyesi için bir yaptırım uygulayacak mısınız?” diye sordu.
Aydın, yetkilillere ‘Bu doğa katliamını durdurun’ çağrısında bulundu. İznik Gölü’nün her geçen gün daha da fazla kirlenmekte olduğuna dikkat çeken Aydın, kirliliğin mesken atıklarının yanı sıra çevredeki fabrikalardan ve köylerin kanalizasyonlarından kaynaklandığını söyledi.
Bunlarla birlikte son zamanlarda en büyük çevre felaketinin İznik Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan Erkan Aydın, “Gölün birkaç bölgesinin belediye tarafından inşaat atıkları ve molozlar ile doldurulduğunu görduk. Bu atıkların göle doldurulması gölün hızla kirlenmesine, doğanın dengesinin bozulmasına, sazlıkların ve gölün çevresindeki bereketli tarım arazilerinin yok olmasına sebep olmaktadır. Yetkililerin bu çevre katliamını bir an önce durdurmalarını istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.