Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in Su İhtiyacını 2014 Yılına Kadar Karşılayacak Proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in 2040 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi’nde son aşamaya gelindi. Aralıksız devam...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in 2040 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi’nde son aşamaya gelindi. Aralıksız devam eden çalışmalar neticesinde içme suyu isale hattının 3. kısım inşaatında sona yaklaşıldı.
Proje kapsamında, Gördes Çayı üzerinde inşa edilerek 2009 yılında işletmeye alınan Gördes Barajı’nda 450 milyon metreküp su depolanacak ve şehre yılda 59 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki mutabakata göre içme suyu isale hattı ile içme suyu arıtma tesisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesine karar verilmiş olmasına rağmen işin aciliyeti sebebiyle isale hattı DSİ tarafından inşa ediliyor.
Merhale hattının 17 kilometrelik 3. kısmının inşaatında şu an itibariyle yüzde 93 fiziki gerçekleşme sağlandı. Hattın 35 kilometre uzunluğundaki 1. kısmı 2010’da, 65 kilometrelik 2. kısmı da 2013’te tamamlanarak hizmete açıldı.
1 MİLYON 500 BİN KİŞİYE İÇME SUYU
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kavaklıdere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden alınacak suyu Bornova ve Buca depolarına iletecek olan İzmir İçmesuyu İsale Hattı 3. Kısım Projesi’nde 3 metre çapında 1.900 metre tünel ve 20 bin metreküp kapasiteli Bornova Dağıtım Deposu’nu inşa ettiklerini belirtti. Bakan Eroğlu ayrıca “Şu an itibariyle dağıtım deposu, tünel inşaatı bitirildi, 16 bin 500 metre iletim hattı borusu döşendi ve sanat yapılarına ait imalatların yüzde 70’i tamamlandı. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile 1 milyon 500 bin kişiye ilave içme suyu temin edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.