Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Barosu, Gemi Sökümüne Karşı Hukuki Mücadele Başlatıyor

Fransız gemisinin Aliağa’da hurdaya çıkarılması işlemi, çevre tartışmalarını da beraberinde getirdi. İzmir Barosu, Fransa’da geri dönüşüm için Aliağa’ya gönderilen Methania isimli likit doğalgaz tankerinin söküm işlemine karşı...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransız gemisinin Aliağa’da hurdaya çıkarılması işlemi, çevre tartışmalarını da beraberinde getirdi. İzmir Barosu, Fransa’da geri dönüşüm için Aliağa’ya gönderilen Methania isimli likit doğalgaz tankerinin söküm işlemine karşı çıktı. Baro, geminin tehlikeli madde içerdiğini iddia ederek, sökümün durdurulması için hukuki mücadele başlatılacağını duyurdu.
DAHA ÖNCE DE YARGI KARAR VERİNCEYE KADAR SÖKÜM YAPILMIŞTI
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Fransa’da geri dönüşüm kararı verilen ancak tehlikeli olduğu için Avrupa’nın kabul etmediği gemi, ozon tabakasını incelten maddeler içeren sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyordu. İzmir Barosu olarak çevreye yönelik ihlallerin yakından takipçisi ve çevre mücadelesinin çok önemli bir parçasıyız. Methania isimli tankerin söküm işleminin iptali için ivedilikle yürütmenin durdurulmasına yönelik gerekli başvuruları yapacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda benzer bir şekilde Kuito adlı tankerin söküm işleminin durdurulması için gerekli başvuruları yapmıştık. Ancak mahkeme yürütmenin durdurulması kararını ne yazık ki başvurunun üzerinden sekiz ay geçtikten ve gemi söküldükten sonra verebilmişti. Methania isimli tankere ilişkin de gerekli başvurularımızı yaptıktan sonra sürecin yakından takipçisi olacağız ve Kuito’da yaşanan hukuksuzluğun tekrarının yaşanmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.