Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöllü Mobilyacılara Atık Uyarısı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilyacılara atık semineri verildi. 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği tehlikeli ve tehlikesiz atıkları yakan firmalara ciddi miktarlarda para cezası kesileceği bildirildi.İnegöl Mobilyacılar Odası ile ATK Çevre...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöllü Mobilyacılara Atık Uyarısı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilyacılara atık semineri verildi. 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği tehlikeli ve tehlikesiz atıkları yakan firmalara ciddi miktarlarda para cezası kesileceği bildirildi.
İnegöl Mobilyacılar Odası ile ATK Çevre Mühendislik firması arasında imzalanan protokolün ardından mobilyacılara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2872 sayılı Çevre Kanunu gereği tehlikeli ve tehlikesiz atıkların yakılması, atılması ve satılması yasak olup, bunları yapan firmalarımıza Bursa Çevre İl Müdürlüğü tarafından ciddi miktarlarda para cezası kesilmesi söz konusu. Kanunda ve yönetmelikte öngörülen yasaklara veya standartlara aykırı olarak davranan firmalara 2016 yılı için 49 bin TL para cezası kesilmesi mümkündür. İnegöl Mobilyacılar Odası olarak, İMOS ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi iş birliğiyle ilçemizde faaliyet gösteren ATK Çevre Mühendislik ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, odamıza kayıtlı olan firmalarımızın iş yerlerinden çıkan tehlikesiz atıkların toplanması ve bertaraf bölgesine taşınması için anlaşma yaptık. Firmalarımızın mağdur olmamaları için bu toplantıyı yapıyoruz” dedi.
Ayhan, "Esnafımızdan ricamız, bu işleri hafife almasınlar. Çünkü büyük para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu toplantıları onları bilgilendirmek için yapıyoruz. İlgi göstermelerini, en azından buraya gelmeyen üyelerimizin de odamızdan veya ATK firmasından bilgi almalarını istiyoruz. Temiz bir hava diliyoruz. ATK firması tonajlı olanlardan bir bedel alacak, fakat ufak olan atıklardan çuval başına 4 TL ücret alacak. Ton başına 75-80 TL olacak” diye konuştu.
ATK firması sahibi Hüseyin Babacan, atıkların toplanması ile alakalı ayrıntılı bilgiler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.