Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İklim anlaşması iyimser bir tablo oluşturdu

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Nisan 2016 tarihinde Paris’te 175 ülke tarafından imzalanan ‘İklim anlaşması’nın iyimser bir tablo oluşturduğunu söyledi.Paris İklim Antlaşmasının, sera gazı emisyonlarının...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Nisan 2016 tarihinde Paris’te 175 ülke tarafından imzalanan ‘İklim anlaşması’nın iyimser bir tablo oluşturduğunu söyledi.
Paris İklim Antlaşmasının, sera gazı emisyonlarının sınırlanması esasına dayandığını vurgulayan Sümer, bu sınırlama ile sıcaklık esasına dayanarak yapmayı hedeflendiğini kaydetti. Paris İklim Antlaşmasına göre, küresel sıcaklık artışının eksi 2 derece ile sınırlandırdığını ifade eden Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, “Bunun gerçekleşmesi için kömür, petrol ve gaz gibi fosil yakıtlarının tüketilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle dünyada yenilenebilir enerji payını eksi 2 olarak görüyoruz. Bu nedenle, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılmasından ziyade fosil yakıtların zararlarının önlenmesine yönelik geliştirmeye daha fazla ağırlık verilmesi beklenmektedir” dedi.
Sera gazı salınımını azaltmak için ülkelerin taahhütlerde bulunduğunu vurgulayan Sümer, “Ancak, iklim ataleti yüksek bir sistemdir. Alınacak önlemlerle, yarın sonuca ulaşılacak diye kesin bir sonuç çıkarılamaz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.