Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalar Asansör Gibi

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Veysel Çalışkan, hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren artacağını, Cumartesi gününden itibaren ise soğuyacağını tahmin ettiklerini açıkladı.Oldukça sert geçen ve yer yer...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havalar Asansör Gibi
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Veysel Çalışkan, hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren artacağını, Cumartesi gününden itibaren ise soğuyacağını tahmin ettiklerini açıkladı.
Oldukça sert geçen ve yer yer zirai don olayları yaşatan hava sıcaklıkları Salı gününden itibaren tekrar ısınmaya başlayacak. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının ısınmasının ardından doğudan gelen soğuk havanın etkisiyle tekrar soğuyacağını bildirdi.
Ölçümleri balonla yapan nadir illerden birisi olduklarının altını çizen Meteoroloji Uzmanı Veysel Çalışkan, “Balon bize, rüzgar, sıcaklık, nem, basınç, değerlerini veriyor. Biz sıcaklık ve nem değerlerinden de bulutluluğu tahmin ederiz. Oradan da yağış olup olmayacağının tahmini yapılır. Tüm dünyada aynı anda yapılan uçuşlardan ortak bir harita çizilir. Bu haritalardan da üzerimize gelen havanın tahmini yapılır. Özellikle uçaklar için rüzgarın hızı ve yönü çok önemlidir. Bugünde 2 kere havaya bıraktığımız tahmin balonu ortalama olarak 30 km üzerine çıkıyor. Türkiye’de 8 yerde bu şekilde uçuş yapılıyor. Karadeniz’de ise bir tek Samsun’da kullanılıyor. Samsun, yarından itibaren ısınmaya giriyor. Ondan sonra tekrar peşine yağış ve soğuk hava beklentimiz var. Havalar Salı gününden itibaren ısınacak. Cumartesi gününden itibaren de tekrar yağışlar ve doğudan gelen bir soğuk hava kütlesinin etkisi altına girecek. Bu tahminler günler ilerledikçe değişebilir ama çok fazla oynamalar olamaz” dedi.
Samsun’da hava sıcaklıkları Salı günü 9, Çarşamba 11, Perşembe 13, Cuma 15, Cumartesi 17 derece seviyesinde seyredecek. Yükselen hava sıcaklılıkları Cumartesi gününden itibaren tekrardan soğuyarak yerini yağışlı günlere bırakacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.