Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da Orman Yangın Tatbikatı

Hatay’da helikopter destekli orman yangını söndürme tatbikatı yapıldı.Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğünde düzenlenen tatbikatta, belirlenen...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da helikopter destekli orman yangını söndürme tatbikatı yapıldı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğünde düzenlenen tatbikatta, belirlenen bölge ateşe verildi. Antakya Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, 3 arazöz ve bir su tankıyla yangına karadan müdahale etti.
Karadan müdahale sonrası havalanan Mİ-8 tipi yangın söndürme helikopterinin havadan müdahalesiyle tatbikat sona erdi.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş, geçen yıl bölgede 170 adet orman yangınına müdahale ettiklerini ve 180 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirterek, ”Bu yıl içerisinde ise 25 orman yangınıyla karşılaştıklarını ve 60 hektar alanın yandı.2016 yılı geçen iki seneye göre biraz daha zorlu geçecek. Malum şu an bile hava çok sıcak ki önümüzdeki günlerde bu sıcaklık daha da artacak. Bizim orman yangınlarımız genel olarak temmuz, ağustos ve eylül aylarında çıkıyor. Bu aylarda hava sıcaklığı 50 dereceye kadar yükselebiliyor. Hem havanın sıcaklığı hem yağışın azlığı nedeniyle otlarda müthiş bir kuruma oluyor. Otların çok kuru olması demek yangının çok hızlı şekilde ilerlemesi demektir. Dolayısıyla 2016 yılında biraz daha gayret göstereceğiz. Öte yandan yangına kısa sürede müdahale edilmesi bizim için çok önemli ve ekiplerimizle ilk müdahale süremizi 12 buçuk dakika civarında belirledik. Bu süre Türkiye ortalamasının baya ilerisinde ve bu konuda gayet başarılı bir bölgeyiz” dedi.
bölge olarak 45 arazöz, 26 ilk müdahale aracı, 18 su ikmali aracı, 8 dozer, 5 greyder ve 2 helikoptere sahip olduklarını aktaran Altıntaş,Ekip olarak orman yangınlarıyla müdahale konusunda çok özverili çalıştıklarını ve , vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasının gerektiği ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.