Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Orman Fidanlığı 2016 yılında 6 milyon fidan üretti

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, 2016 yılında yaklaşık 6 milyon fidan ürettiklerini söyledi.Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Serinyol fidanlığında yaptığı açıklama, 2016 yılında yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, 2016 yılında yaklaşık 6 milyon fidan ürettiklerini söyledi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Serinyol fidanlığında yaptığı açıklama, 2016 yılında yaklaşık 6 milyon fidan ürettiklerini söyledi. Altındaş, “Yetiştirdiğimiz fidanları bazen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ağaçlandırma sahalarımızda, toprak muhafaza çalışmalarında, erozyon kontrol sahalarımızda kullanarak yanan alanları, bozuk alanları ve erozyona maruz kalan alanlara fidan dikiyoruz, yeşillendiriyoruz, ağaçlandırıyoruz” dedi.
Üretilen fidanları resmi kurumları, kamu kurum ve kuruluşlarına, isteyen belediyelere ücretsiz olarak bile dağıttıklarını ifade eden Altıntaş, “Bu sene bölge müdürlüğümüze şu ana kadar yanan 270 hektar civarında. Biz bu 270 hektar alanın tamamında 2016 yılı içerisinde toprak çalışmalarını yapıyoruz. Arazi hazırlığını yaptıktan sonra fidanlığımızda ürettiğimiz fidanlarla ağaçlandırmasını yapıyoruz. Bu fidanlığımız bizim bölgesel fidanlığımız. İlk etapta yakın çevremize Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş’tır. Adana, Osmaniye gibi yakın çevremize ihtiyacı dışında diğer yerlerde de göndermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.