Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretiyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, çöpten elektrik üretme projesini hayata geçirerek konut ve iş yerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, projede 3 adet motor ile 4 megavatlık enerji üretileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Büyükşehir Belediyesi, çöpten elektrik üretme projesini hayata geçirerek konut ve iş yerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, projede 3 adet motor ile 4 megavatlık enerji üretileceğini belirterek, ilerleyen zamanlarda 3 adet motor daha ilave edilerek üretilen enerjinin 8 buçuk megavata çıkarılacağını söyledi. Savaş, "Yıllardır faaliyette olan çok sahamız vardı burada düzensiz depolama yapılmaktaydı, daha sonra düzenli depolama sistemine geçildi. Şu an 9 ilçenin çöpünü orada biriktiriyoruz. Bu çöpleri yakacak ya da enerji üretecektik. Bu seçeneklerden biz belediye olarak enerji üretmeyi seçtik. Şu anda 3 motorla 4 megavatlık elektrik üretiyoruz ancak biz motor sayısını 6’ya yükseltip enerjinin 8 buçuk megavat elektrik üretme imkanımız olacak. Şu şartlarda bile yılda 10 milyon lira bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. Bu rakamın 2 milyonu büyükşehire katkı olarak gelecek" dedi.
Belediye olarak Türkiye’de en modern tesisini kurduklarını söyleyen Başkan Savaş, "Elektrik bizim için önemli çöpler de külfet. Biz bu külfeti nimete dönüştürürüz onu düşündük ve böyle bir projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.