Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafriyat Alanına Döküldüğü İddia Edilen Çöpler Tepki Çekti

EDİRNE (İHA) – AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan Belediyesi tarafından kiralanan araziye hafriyat dışında çöp ve cüruf döküldüğünü iddia ederek, çevrenin ciddi anlamda kirletildiğini öne sürdü. Keşan Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EDİRNE (İHA) – AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan Belediyesi tarafından kiralanan araziye hafriyat dışında çöp ve cüruf döküldüğünü iddia ederek, çevrenin ciddi anlamda kirletildiğini öne sürdü. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise, alanı doldurup park yapacaklarını söyledi.
Edirne’nin Keşan ilçesinde belediye tarafından hazineden kiralanan ve hafriyat alanı olarak düzenlenen alana çöp döküldüğü iddia edildi. Alanda yaptığı incelemede hafriyatın dışında çöp ve atık malzemelerin alana döküldüğünü gördüğünü ifade eden AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, "Keşan Belediye Başkanı kendisiyle çevreci diye övünüyor. Ama merak ediyorum. Keşan’ın resmi hafriyat alanı dediğin alanda hiç inceleme yaptı mı? Şu an orada nasıl çevre katliamı olduğunu bir kere gidip görmeni istiyorum. Buradan soruyorum, hafriyat alanı dediğin yere cüruf atmak ne kadar doğru. Madem çevre katliamı yapmadığını söylüyorsun, kendin de doktorsun. Bir çuvalın doğada ne kadar zamanda kaybolduğunu da bilmen gerek. Biz burada yaptığımız incelemede hafriyattan çok burada çöp ve çuval içersinde toplanan cürufları gördük. Bu cüruflarla mı dolduracaksın bu alanı? Orası Keşan’ın nefes aldığı ağaçların olduğu yer. Orasını çuvalla çöple, kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu tam bir doğa katliamıdır" dedi.
"ŞARTLARI TAŞIMAYAN VE ÇEVREYİ KİRLETEN BİR DÖKÜM SAHASI VAR"
"Burada yaşanan çevre felaketi fotoğraflardan da belli oluyor" diyen Boyalık, "Keşan’ın yeni gelişim bölgesi bunu hak etmiyor. Sen önce personelinin sana doğru bilgi vermesini sağla. Ondan sonra çıkıp ’Burası hafriyat alanıdır’ diye açıklama yap. Personelin bile sana doğru cevap vermiyor. Biraz gez Keşan’ı halini gör. Personellerinin çalışmasını incele. Keşan Belediyesi şu anda boş işlerle uğraşıyor. Önce personelini çalıştır, git o zabıtalarından birkaç tanesini hafriyat döküm alanının başına koy, orası denetlensin. Kaldı ki, oraya kantar ve güvenlik çevrelemesi yapmak zorundasın. Ayrıca hafriyattan çıkan toprağı ayrı yere, betonu ayrı yere, verimli toprağı ayrı yere koymak zorundasın ve taşı ayırmak zorundasın. Şartları taşımayan ve çevreyi kirleten bir döküm sahası var" ifadelerini kullandu
"ÇEVREYE TERTEMİZ BİR PARK YAPACAĞIZ"
Konuyla ilgili konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ise, alanın hafriyat sahası olduğunu belirterek, "Daha önce o bölgede taş ocakları açılmış ama kayıt altına alınmamış. Şimdi biz o alanları Keşan Belediyesi olarak doldurmaya çalışıyoruz. Biz yeri hazineden hafriyat döküm alanı olarak aldık. Burası Keşan’ın resmi hafriyat döküm sahasıdır. Burasını doldurup çevreye tertemiz bir park yapacağız. Onların aklı ermez bu işlere. Kedi fare tutmuş misali. Benim çevreye karşı duyduğum hassasiyete onların akılları bile yetmez. Çöp değil, o alana hafriyat dökülüyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.