Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezi tekneleri Taşucu’nun tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde yat turlarının bölgeye tanıtımda büyük katkı sağladığını belirtti.Ramazan Bayramında yat turlarına büyük bir ilgi olduğunu belirten...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gezi tekneleri Taşucu’nun tanıtımına büyük katkı sağlıyor
Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde yat turlarının bölgeye tanıtımda büyük katkı sağladığını belirtti.
Ramazan Bayramında yat turlarına büyük bir ilgi olduğunu belirten Ali Küçük, “Yaz sezonunun başlaması ile birlikte Taşucu’nun turizm açısından tanıtılmasına büyük katkı sağlayan tekne sahipleri çok önemli bir misyonu üstlenmekteler. Yerli ve yabancı turistler koylarımızın güzelliklerini keşfediyorlar. Akdeniz’ in mavi sularında serinleyerek eğlenceli dakikalar geçiriyorlar. Tura katılmak üzere Taşucu’na gelen konuklarımıza misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermekteyiz. Günü birlik tur yaparken en önemli şey can, mal, çevre güvenliği ve deniz kirliği konusunda duyarlı olmak, tekneden bulunan kişileri bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.
Turların ekonomik olduğu kadar konforuyla da tatilcilere farklı bir seçenek sunduğunu vurgulayan Küçük, “Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçiriyorlar, tüm streslerini atıyorlar” dedi.
Yöre sahillerindeki bazı kesimlerin el değmemiş yapısıyla ilgi çektiğini vurgulayan Küçük, eşsiz güzelliğe tanıklık etmek isteyenleri yat turlarına katılmaya beklediklerini ifade etti.
Küçük, Liman Kalesi önünden geçerek, dibi kum olan Barbaros koyu, ardından Dana Adası güzergahından Tisan ve Boğsak koyunda demir attıklarını, yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirilmesi olanağı yarattıklarını bildirerek, şunları söyledi:
“Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor, ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor. Temmuz-Ağustos aylarında ilgi artırıyor. Taşucu’ndaki el değmemiş bakir alanlar Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bunu turlarımıza katılan yerli ve yabancı tatilcilerimiz de kabul ediyorlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.