Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Adımlar Derneğinden, yaşlı ve engellilere evde kuaför hizmeti

Muradiye Genç Adımlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda berber olan Selçuk Yay, ilçede çok ilgi gören bir hizmeti hayata geçirdi.Uzak yakın demeden kendi aracıyla kırsal mahallelere (köylere) giderek yatalak-engelli ve evlerinden çıkamayan...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç Adımlar Derneğinden, yaşlı ve engellilere evde kuaför hizmeti

Muradiye Genç Adımlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda berber olan Selçuk Yay, ilçede çok ilgi gören bir hizmeti hayata geçirdi.

Uzak yakın demeden kendi aracıyla kırsal mahallelere (köylere) giderek yatalak-engelli ve evlerinden çıkamayan vatandaşları ziyaret ederek saç sakal tıraşı yapıp kişisel ihtiyaçlarını gideriyor. Yatakları olmayan hastalara da ayarlanabilir yatak götürülüyor. Bu hizmeti kendi ayaklarına kadar giderek yapan Selçuk Yay’a yatalak ve engelli hastalar ise kendisine teşekkür ederek dua ediyorlar. Beydağı Mahallesi’nde KOAH hastası yatalak olan 75 yaşındaki Hüseyin Çelik, “Ben yaklaşık 20 yıldır yataktayım. Cenabı Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz bana sahip oluyor. Sağ olsun bu hayırsever berber kardeşimiz de her hafta gelerek benim saç sakalımı keserek bu hizmetimi yapıyor, kendisine teşekkür ediyorum Allah kendinden razı oldun.

Diğer bir KOAH hastası olan 63 yaşındaki Nezir Çelik’i evinde ziyaret eden Yay; "Bu hastamız yeni evine gelmiş eşine ait oksijen tüpünü kullanıyor. Bunu da yeni öğrendik. Bu hastamıza da bir tüp ve bir elektrikli oksijen cihazı getireceğiz. Daha rahat etmesi için de bir ayarlanabilir yatak getireceğiz. Yani sadece saç sakal değil diğer ihtiyaçlarını da karşılayarak rahat etmelerini sağlayacağız. Kemik erimesi ve KOAH hastası olan 43 yaşındaki Ömer Sarı ise 21 yıldır yatalak ve evden çıkamayan bir hasta. Onun da yatak ihtiyacını karşıladık, saç sakal bakımını yaparak rahat etmesini sağlıyoruz. Diğer yaşlı hastamız 75 yaşındaki Mehmet Kılıç da mahalle muhtarımız durumunu anlattı. Gelip ziyaret ettik yatağı elverişsizdi tahtaların üzerinde yatıyordu, kendisine bir yatak getirip hem tıraşını yaptık hem de yeni yatağını kurarak rahat etmesini sağlayarak hayır dualarını aldık" dedi.

Muradiye Genç Adımlar Derneği olarak, genç olmak, millete hizmet yolunda kapsamı programında sürekli ilçe de ve mahallelerinde bulunan engelli-yatalak ve evlerinden çıkamayan vatandaşlar ziyaret ettiklerini ifade eden Genç Adımlar Derneği başkanı Selçuk Yay, "Evlerinde oturup sohbet ederek kendilerine bir moral veriyoruz. Kendi mesleğim de kuaför olduğu için böyle evden çıkamayan engelli ve hasta vatandaşlarımız çarşıya çıkamıyorlar. Onun için biz haftada bir kez evlerine giderek saç sakal tıraşlarını yapıyoruz. Yani evde kuaför hizmeti veriyoruz. Genç olmak millete hizmet yolunda aşk ile koşmaktır. Bizde genç adımlar olarak ilçemizde tüm engelli ve yaşlılarımız için elimizden geldiğince isteklerine karşılık veriyoruz. Şimdide kişisel bakım ihtiyaçları olan “Evde Kuaför Hizmeti” programı kapsamında artık hastanede yatmakta olan, evlerinden dışarı çıkamayan yaşlılarımız ve engelli kardeşlerimize büyüklerimize kuaför hizmetini ulaştırıp hayır dualarına nail oluyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarı Mehmet Emin Bayacar ise, "Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay kardeşimizin sayesine bu yaşlı amcamızın yatak ihtiyacını giderdik. Mahallelerimizde böyle hasta yatalak engelli ihtiyaç sahipleri olan hastalarımızı ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılayan Selçuk Yay kardeşimize de bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.